Kraliçe Elizabeth ilk kez maskeyle görüntülendi

Kraliçenin beyaz kenarlı siyah maskesi anma için seçtiği kıyafetle uyumluydu

Kraliçe katıldığı anmada siyah kıyafetiyle uyumlu, beyaz kenarlı siyah bir maske taktı (Westminster Abbey)

Kraliçe Elizabeth, koronavirüs pandemisinin başlamasından bu yana ilk kez kamusal alanda yüz maskesi takarken görüntülendi.

Kraliçe cumartesi günü "Meşhul Savaşçı" diye bilinen ve I. Dünya Savaşı'nda savaşan kimliği belirsiz bir askerin defnedilmesinin yüzüncü yılında Westminster Abbey'de fotoğraflandı. 

Kalıntılarının kime ait olduğu saptanamayan beden, ülkesine hizmet ederken ölen Britanyalı askeleri temsil ediyor. 

Askerin Fransa'dan alınan bedeni 7 Kasım 1920'de İngiltere'de toprağa verilmişti.

Defnedilişinin 100. yılı için mezarı ziyaret eden kraliçe, hükümetin yönergeleriyle uyumlu olarak, anmada yüz maskesi taktı.

 

jsjsj.png
(Westminster Abbey)

 

Mezara bir çiçek buketi bırakırken fotoğraflanan devlet başkanı, kişisel danışmanı ve küratörü Angela Kelly'nin elinden çıktığı düşünülen siyah düğmeli ceketi ve şapkasıyla uyumlu siyah bir maske takıyordu.

Westminster Baş Rahibi Dr. David Hoyle ve kraliçenin şahsi askeri görevlisi Yarbay Nana Kofi Twumasi-Ankrah'ın da katıldığı anmada kısa bir vaaz da verildi.

Etkinlik, kraliçenin mart ayından beri kamusal alana ilk çıkışı oldu. 

Dr. Hoyle konuyla ilgili şu yorumu yaptı:

Majestelerini böyle mutlu ve sağlıklı görmek harikaydı.

Yüzüncü yıl ve kilisenin canlılığı üzerine konuştuk. Burası evlendiği yer ve bu tür toplanmaların bilincinde.

Dr. Hoyle sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu, kilisenin ulusal bir ibadet mekanı olarak görevini yaptığı bir an. Meşhul savaşçının hikayesi hepimizin yüreğine dokunuyor. Tüm kiliselerin kapılarını kapatması çok zor. Bize emredilen her şeye (ki bu da insanları bir araya getirmektir) aykırı.

Çoğu cemaat gibi biz de ayrı düştük ve bu zor bir durum. Mevcut kısıtlamaları göz önünde tuttuğumuzda, majestelerinin bunu yapması çok özel bir şey. Biliyorum, çünkü insanlardan duyuyorum, majestelerinin kilisede bulunduğu bu anlar bize azmimizin ve cesaretimizin tazelendiği hissiyatını yaratıyor. Bu bizi çok ayrıcalıklı hissettiriyor.

Ziyaret, kraliçenin ekim ayında Cambridge Dükü'yle birlikte Porton Down'daki Savunma Bilim ve Teknoloji Laboratuvarı'nı (DSTL) ziyareti sırasında maske takmaması nedeniyle eleştirilmesinin ardından gerçekleşti.

Birleşik Krallık'ta ibadet yerleri, süpermarketler ve toplu taşıma araçları gibi belirli kapalı alanlarda maske takmak zorunlu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU