Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Biz ülkemizde hoşgörüyü, birlikte yaşamayı teşvik ediyoruz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Alanya’da katıldığı Moldova Fahri Konsolosluğu açılışında Avrupa’daki, İslam ve yabancı düşmanlığını eleştirdi. Çavuşoğlu, “Avrupa'da kendisinden başka olan herkese nefret ve hoşgörüsüzlük artış gösteriyor” dedi

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moldova'nın Alanya Fahri Konsolosluğu açılışına, katıldı.

Moldova ile ilişkilerin stratejik ortaklık seviyesine çıkarıldığını söyleyen Çavuşoğlu, Gagavuz Türkleri de Moldova ile ilişkilerimizde artı değer" dedi. Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

Moldova'nın Ankara Büyükelçisi Dimitri Croitor bir Gagavuz Türkü’dür. Bu bile başlı başına ilişkimizde artı değer olduğunu gösteriyor. Büyükelçi benden daha iyi Türkçe konuşuyor. Geçen ziyaretimizde Komrat'ta Fahri Konsolosluğumuzu açtık. Komrat'taki İlk muvazzaf başkonsolosluk bizimdir.

Kestel Mahallesi'nde düzenlenen açılış töreninde konuşan Çavuşoğlu, Antalya’da birçok farklı ulus ve dinden insanın bir arada yaşadığını anımsatarak, Avrupa’daki İslam ve yabancı düşmanlığını eleştirdi. Çavuşoğlu şu ifadeleri kulandı:

Özellikle Avrupa'da bugünlerde artan ırkçılık, yabancı düşmanlığı, kendisinden başka olan herkese nefret ve hoşgörüsüzlük artış gösteriyor. Ama biz ülkemizde kentimiz Antalya'da, Alanya'da tam tersi. Hoşgörüyü, birlikte yaşamayı teşvik ediyoruz.

 Tulea: "Moldova halkı bunu unutmayacaktır"

Moldova Dışişleri Bakanı Oleg Tulea da Alanya'ya turist olarak birkaç yıl önce gelme fırsatı olduğunu, bu tatilde Türk ve Alanya'nın misafirperverliğini gördüğünü söyledi.

Türkiye’nin salgın döneminde ülkesine yaptığı desteklere teşekkür eden Tulea, şunları söyledi:

Yeni tip koronavirüs nedeniyle Moldova'ya yapılan destekleri unutmayacağız. Bunlar büyük dostluklar gerektirir. Moldova halkı bunu unutmayacaktır. Bugün çok iyi bir iş birliği var.

 

Independent Türkçe, AA 

DAHA FAZLA HABER OKU