ABD bunu tartışıyor: Lady Gaga cadı mı?

Sorunun peşine düşen USA Today, ünlü şarkıcının cadı olmadığına hükmetti

Lady Gaga ve Marina Abramović'in 2013'te beraber katıldıkları sanat etkinliğinde çekilen bu fotoğraf çok konuşulmuştu (Steve Eichner)

Başkanlık seçimleri ABD'de Donald Trump destekçileri ve Joe Biden seçmenleri arasındaki gerilimi tırmandırırken mevcut başkana karşı çıkan isimlerden Lady Gaga hakkında olağandışı bir iddia ortaya atıldı.

Komplo teorisi düşkünleri, gerçek adı Stefani Joanne Angelina Germanotta olan şarkıcının cadı olduğunu öne sürdü. 

ABD'li yıldızla Sırp performans sanatçısı Marina Abramović'in ilişkisini irdeleyen bir Facebook hesabı, Lady Gaga için "müzik endüstrisinin üst düzey cadısı" dedi. 

Aynı hesap, 34 yaşındaki şarkıcının Biden'ın sloganı olan "ulusun ruhu için mücadele" ifadesinin arkasında konuşmasını, cadılığına yönelik bir işaret olarak gösterdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

320 bini aşkın kişinin takip ettiği Jeremiah Johnson Ministries hesabı da 3 Kasım'da yaptığı paylaşımda, "Cadılığın, cinsel sapkınlığın ve çocukların kurban edilmesinin şeytani ruhları, çok sayıda Hıristiyanı korkutucu oranda baştan çıkartıyor" ifadesini kullandı. Yine Biden ve Lady Gaga'yı hedef alan bu paylaşım daha sonra silindi. 

ABD'nin önde gelen yayın kuruluşlarından USA Today yaptığı analizle bu iddianın yanlışlığını gösterdi. Gazete, Biden'ın seçim kampanyasının Ağustos'tan bu yana "ulusun ruhu için mücadele" sloganını kullandığını hatırlatarak, bunun ünlü yıldızın kendi lafı olmadığını vurguladı. 

USA Today, Marina Abramović'in adının 2016 yılındaki PizzaGate komplo teorisinde de geçtiğini belirtti. O dönem Demokrat Parti'nin adayı olan Hillary Clinton'ın kampanya yöneticisi John Podesta'nın e-postalarını sızdıran Wikileaks'in, kardeş Tony Podesta'nın Abramović'ten aldığı nota da yer verdiği anımsatıldı. 

Bu e-postada "Bendeki Ruh Pişirme yemeğini iple çekiyorum. Ağabeyinin de bize katılıp katılmayacağını söyleyebilir misin acaba?" diyen Abramović, üretilen komplo teorileri üzerine sanat enstitüsünün bağışçıları için verdiği yemeğe Ruh Pişirme adını verdiğini çünkü bunun 1996'daki kitabının ve ertesi yıl gerçekleştirdiği performansın adı olduğunu bildirmişti:

Çok eğlendik. İnsan kanı, bebek servisi ya da grup seks yoktu. Bu insanlara "Beni taciz etmeyi bırakabilir misiniz? Son 50 yıldır yaptığım sanatın bu olduğunu görebiliyor musunuz?" demek istiyorum.


2013'te Lady Gaga'nın Abramović'le birlikte katıldığı bir etkinlikte Ryan Singleton'ın yer aldığı ve sonrasında bu mankenin organları çıkarılmış halde ölü bulunduğu da komplo teorisyenleri tarafından iddia edilmişti. Ancak daha sonra o "cansız manken"in bir başka sanatçı olan Trina Merry olduğu ortaya çıkmıştı. 

Bütün bu gerçekleri sıralayan USA Today, Lady Gaga'nın sırf Biden'ı desteklediği için hedef alındığı sonucunu ortaya koydu. 


Independent Türkçe, USA Today

DAHA FAZLA HABER OKU