MHP lideri Bahçeli'den Tunç Soyer'e tepki: Emrah Apartmanı'nda geçmişte hangi denetimleri yaptığını açıklaması görevidir

Bahçeli partisinin MYK toplantısı sonrası Soyer ve CHP yöneticilerine sert sözlerle yüklendi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında CHP'yi sert sözlerle eleştiren Bahçeli "İzmir'de, 1989 yılından bugüne kadar -bir dönem haricinde- yerel yönetim sorumluluğu üstlenmiş CHP'nin adeta sütten çıkmış ak kaşık gibi davranıp kusur ve suçlu araması küstah bir siyaset kifayetsizliğidir" diye konuştu.

İsim vermeden Tunç Soyer'i de hedef alan Bahçeli açıklamasına şöyle devam etti:

Seferihisar'ın bir önceki dönem belediye başkanı olan şahsın, depremde yıkılan Emrah Apartmanı'nın ne kadar dayanıksız olduğunu, beton parçaların kürekle bile nasıl kırılabildiğini, bununla ilgili de geçmişte hangi denetimleri yaptığını açıklaması ertelenemez görevidir.

 

Kılıçdaroğlu ve CHP yöneticilerine sert sözler

Bahçeli açıklamasına "CHP Genel Başkanı'yla parti yöneticilerinin aynı anda girdikleri hezeyan nöbetinden bir türlü kurtulamamaları, sürekli yalana, dolana ve iftiraya müracaatları telafisi olmayan siyasi ahlak noksanlığının ileri düzeyde ifşa ve ilamıdır. Bunların kalpleri kararmıştır. Vicdani refleksleri laçkalaşmıştır. Bu irade ve insanlık fukaralarının her sözü, her çıkışı, her beyanatı deprem enkazından daha tehlikeli boyutlar içermiştir. Kaldı ki Türk milleti her şeyin farkındadır" ifadeleriyle devam etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD seçimleri

Açıklamasında ABD seçimlerinin tüm dünyayı ve Türkiye’yi de etkileyeceğinin altını çizen Bahçeli, "Ancak Biden’den daha çok Biden’ci, Trump’tan daha çok Trump’çı olmak yanlıştır, marazidir, icazetli ve ipotekli bir kafanın çelişkisidir" dedi.

Bahçeli açıklamasına şöyle devam etti:

Hangi ülke olursa olsun siyasi ve stratejik kavrayışına o ülkenin parametrelerinden ve hedef prizmasından değil başkent Ankara’nın görüş menzilinden, ağırlık merkezinden bakmak Türkiye adına milli ve tarihi bir mükellefiyettir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin dün de, bugün de yaptığı budur.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU