TRT'den bir altyazı hatası daha: Azerbaycan sivillere saldırıyor

TRT Haber'de Karabağ'dan canlı yayın yapıldığı sırada altyazıda "Azerbaycan sivillere saldırıyor" ifadesi yer aldı. Söz konusu hata sonrası sorumlu haber editörü özür diledi

Türkiye Radyo ve Televizyon (TRT) Kurumu'nun haber kanalı TRT Haber'de bir altyazı hatası daha yaşandı.

Kanalda yayınlanan Satır Başı programında, Karabağ'daki son durum için canlı yayına bağlanıldığı sırada, ekranda “Azerbaycan sivillere saldırıyor” ifadesi yer aldı.

Söz konusu hata 30 saniyeden fazla ekranda kaldı.

Medyaradar'ın iddiasına göre, söz konusu hata hakkında sorumluğu olan personelin tespiti için soruşturma başlatılacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TRT editörü özür diledi

Haber Editörü Mehmet Karaca, söz konusu hata için özür diledi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Karaca, "Yönettiğim yayında ekrana Azerbaycan ile ilgili yanlış bir altyazı yazdım. TRT ve benim Azerbaycan'ın davasına bakışımız çok nettir. Hata tamamen bana aittir. Zor duruma soktuğum kanalımdan ve kamuoyundan özür dilerim" dedi

Karaca daha sonra sosyal medya hesabını "korumalı"ya çevirerek, hesabını gizledi.
 


Azerbaycan'dan ilk tepki

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, TRT'de yaşanan hatanın ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak kuruma destek verdi.

TRT ve diğer Türk medyasının, Ermenistan'ın savaş suçlarını ve hakikatlerini dünyaya göstererek büyük rol oynadığını kaydeden Hacıyev açıklamasında şunları kaydetti:

Ermənistan propaqandasının @TRT kanalını hədəfə alması onu göstərir ki, @trt və digər Türkiyə mediası Ermənistanın hərbi cinayətlərinin və həqiqətlərin dünyaya çatdırılmasında mühüm rol oynayır. @TRT hər zaman Ermənistanın mülki Azərbaycan əhalisini hədəfə almasını işıqlandırıb.

TRT'deki diğer altyazı hataları

TRT'de daha öncede benzer altyazı hataları yaşanmıştı. TRT Haber'in 19 Mayıs'daki bir yayınında ekranda "19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun" yazılmıştı.

Geçen ekim ayında TRT Haber’de yayınlanan Gece Bakışı programında ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pandemiye yönelik yaptığı açıklamalar sırasında ekranında “Öööööööiiiiiillllll” şeklinde bir altyazı yer almıştı.

TRT yönetimi her iki olay içinde soruşturma başlatmıştı.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU