TRT'de program yapan Düzen'in maaşı bir kez daha tartışma konusu

Stadyum programı yapımcısı ve sunucusu Ersin Düzen'in maaşı hakkındaki tartışmaya CHP’li Sertel ve Yarkadaş da katıldı. TRT ise Düzeni’in 27 bin 500 lira maaş aldığını açıkladı

Ersin Düzen

Eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen ile gazeteci Fatih Altaylı'nın TRT'de Stadyum programını yapan ve Ersin Düzen ile ilgili açıklamaları gündemdeki yerini koruyor.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda üç yıl önce TRT'nin program giderleri ile ilgili açıkladığı program yapım ücretlerini yayımlayarak, şu ifadeleri kullandı:

Ersin Düzen’in Şirketi’nin TRT stüdyolarını ve kameramanlarını kullanarak ve yanına üç eski futbolcuyu alarak gerçekleştirdiği Stadyum programı için aldığı ücreti üç yıl önce TRT açıklamıştı. Hüseyin Ersin Düzen i’in verilen listede program başına 34 bin 370 lira aldığı yazılı.

Ersin Düzen, haftada iki kez yaptığı programı üçe çıkardığını hatırlatan Sertel, "Böylece haftada 103 bin 100 lira fatura keserek parayı dış yapım olarak TRT’den tahsil etti. Bunu aylık olarak hesapladığınızda 412 bin 440 lira rakam ortaya çıkıyor" değerlendirmesini yaptı.

 

 

"Beni mahkemeye vereceğini söylemişti"

Sertel, TRT'nin CHP'nin soru önergesi sonrası yaptığı açıklamayı kamuoyu ile paylaştığı gerekçesiyle Düzen'in kendisini mahkemeye vereceğini ileri sürerek, şunları kaydetti:

Ersin Düzen beni mahkemeye vereceğini söylemiş ve Twitter üzerinden tehdit etmişti. Üç yıldır mahkeme zaptını bekliyorum ama malum Türk adaleti ağır çalışıyor. Hakim huzuruna çıksak gerçekler ortaya çıkacak.

 

 

"Paranın hepsine el koymuyor, dağıtıyor"

Ersin Düzen'in TRT'den aldığı paranın hepsini kendisine almadığını ve yanındaki üç eski futbolcu ile yeni yorumculara ödeme yaptığını dile getiren Sertel, "Kimi duyuma göre, onlara ayda ortalama 30’ar bin, kimine göre 15’er bin lira verdiği söyleniyor. Bu rakamın onlar için çok az olduğu bir gerçek" şeklinde görüş belirtti.

 

 

Barış Yarkadaş: TFF'nin sponsorlu araçlarına binersen, hakkında söyleyecek sözün olamaz

Gazeteci Barış Yarkadaş da Ersin Düzen'e tepki gösterenler arasında yer aldı.

Sosyal medya hesabından Düzen'in TFF'de danışmanlık görevi de yaptığını hatırlatan Yarkadaş, "TRT'de sunucu olmasına rağmen TFF'den de maaş aldığı söylenen Ersin Düzen'in yaptığı etik dışı... Keza TFF de etik olmayan bu duruma çanak tutuyor. Ersin Düzen'in TFF'deki görevi ise ilginç: Başkan Nihat Özdemir ve Genel Sekreter Kadir Kardaş'a TVlerde konuşulanları anlatmak" ifadelerini kullandı.

 

 

TFF'nin yayıncı kuruluş ile yaptığı anlaşmada mahkemelik olması sonrası 80 milyon dolarlık zarara uğradığını öne süren Yarkadaş, Düzen'in bu konuda sessiz kalmasını şöyle eleştirdi:

Peki bu konu TRT'de ele alınabildi mi? Tabii ki hayır! Hem TRT'de program sunan hem de TFF'ye 'danışmanlık' yapan Düzen bu konuya yaklaşamadı bile! İşte çürümenin fotoğrafı budur. Tabii TFF'nin sponsorlu araçlarına binmeye başlarsan, TFF hakkında söyleyecek sözü olamaz Ersin Düzen'in... 

 

 

Yarkadaş son olarak paylaşımlarının ardından Düzen'i TFF'den ya da TRT'den istifaya davet etti.

Fatih Altaylı: 2017 yılında ayda 400 bin TL+KDV aldığı doğru bir bilgidir

Gazeteci Fatih Altaylı, bugünkü köşe yazısında Ersin Düzen’in KİT komisyonunda gündeme gelen ve kendisinin de dillendirdiği geliriyle ilgili olarak dönemin TRT üst yönetiminden adının açıklanmasını istemeyen birinin kendisini arayarak bilgi verdiğini kaydetti.

Altaylı yazısında TRT yetkilisinin sözlerini şöyle aktardı: 

Fatih Bey, Ersin Düzen’in TFF’den kaç lira maaş aldığını bilemem ama TRT’de yapmakta olduğu program için 2017 yılında ayda 400 bin TL+KDV aldığı doğru bir bilgidir. Kendisi ile yapılan anlaşma böyleydi.

Ancak bu Düzen’in maaşı değil program için bir ayda ödediğimiz para idi. Buna diğer katılımcıların aldığı telifler ve programın hazırlanmasında yapılan harcamalar dahildir. Ersin Düzen fatura karşılığı bu parayı bizden alırdı. Teknik altyapıyı yani kamera, varsa montaj falan gibi işler TRT imkanları ile biz sağlardık.

Altaylı, "katılımcılara ve teknik ekibe ne verirdi" sorusuna aldığı yanıtı ise şöyle anlattı

Biz onları bilemeyiz. Bizim anlaşmamız aylıktı. Ayda bazen 4 bazen 5 program olurdu. Kaç program olursa olsun biz 400 bin TL artı KDV sabit ücret vereceğimiz hususunda anlaşmıştık zaten. Program başı 100 bin TL’yi program arkadaşlarına nasıl bölüştürürdü bilmeyiz. Ancak konu TBMM’de gündeme gelince kendisinden TRT yönetimi olarak detay döküm istemiştik. Galiba şahsına aldığı para aylık 140 bin TL idi. Ancak açık söyleyeyim bu bizi ilgilendiren bir şey değildi. Biz program için ayda 400 bin TL artı KDV ödüyorduk. Tüm bu bilgiler TRT muhasebe kayıtlarında zaten mevcuttur.

TRT açıklama yaptı: 27 bin 500 lira hizmet bedeli ödenmektedir

Medyadaki iddialar üzerine bugün bir açıklama yayınlayan TRT, Düzen'in maaşını 27 bin 500 lira olarak açıklarken anlaşmanın detaylarını şöyle aktardı:

 

 

Ne olmuştu?

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, hakem camiasını etkilediği eleştirilerine NTV canlı yayınında sert sözlerle cevap vermiş, hakem eleştirileri konusunda Ersin Düzen'e tepki göstermişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aynı akşam Bloomberg'de Spor Saati programında konuşan gazeteci ve Galatasaray Kulübü'nün eski yöneticilerinden Fatih Altaylı, Düzen'in TRT'den 400 bin, TFF'den de 100 bin lira aldığını şu sözlerle ileri sürmüştü:

Günahını almayayım ama böyle böyle deniyor: Ersin Düzen, ayda 400 bin TL TRT'den, 100 bin TL de TFF'den alıyor.

Ersin Düzen ise Stadyum programı sırasında Altaylı'ya cevap vermişti. 

Altaylı'yı iddiasını ispata davet eden Düzen, şöyle konuşmuştu:

Fatih Altaylı benim için ayda TRT'den 400 bin, TFF'den de 100 bin lira maaş alıyor diye iftira attı. Yeter artık! İspatla, bir daha ekranlar benim yüzümü görmeyecek. Eğer ispatlayamazsan sen ne yapacaksın?

 

 

Canlı yayındaki açıklamaları nedeniyle kariyerinin bitme noktasına gelebileceğini belirten Düzen, sözlerini şöyle noktalamıştı:

Ben namusumla, lekem olmadan yaşadım bu ülkede. Burama geldi! Sürekli insanlar birbirine iftira atıyor. Meslek kariyerim sona erecek olsa bile bu konuşmayı yaptım. Bende yürek var! Çünkü benim alnım açık. Hadi bakalım iftirayı ispatlayamazsınız siz ne yapacaksınız?

Ersin Düzen ayrıca, iddia edildiği gibi 500 bin lira değil bu rakamın onda biri kadar para aldığını da sözlerine eklemişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU