TRT’den “3 bin 149 kişi sınav ve mülakatsız işe alındı” iddialarına açıklama

TRT’den yapılan açıklamada “Yeni alım diye iddia edilen grup yıllardır TRT’ye hizmet veren binlerce arkadaştan oluşuyor” denildi

Fotoğraf: AA

TRT, CHP milletvekili Atilla Sertel ve İYİ Parti milletvekili İsmail Koncuk’un gündeme getirdiği 3 binden fazla kişinin kuruma sınav ve mülakat olmadan alındığına yönelik iddialarını reddetti. Açıklamada böyle bir rakamın olmadığı ifade edilirken kurumda işe girişle ilgili izlenen yollar anlatıldı.

 TRT İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Nurullah Er, konu hakkında Karar gazetesinden Elif Çakır’a bir açıklama gönderdi.

Açıklama şöyle:

TRT’de memur dışı kadrolarda yani taşeron, program üzeri gibi farklı statülerde çalışan arkadaşlarımız vardı. Bu arkadaşlar çok uzun zamandır TRT’ye hizmet ediyorlardı. Yıllardır ekranlarda gördüğünüz ve simaen ekrandan tanıdığınız arkadaşlarımız var bu kişiler 
arasında. Bu taşeron problemini çözmek için; 2018 yılı Temmuz ayında yürürlüğe giren kanun ile birlikte TRT iş kanuna tabi personel çalıştırma yetkisi aldı ve adayların nasıl işe alınacağı prosedürlerle belirlendi. (Örneğin benzeri bir yol haritası kariyer.trt. net.tr kariyer sitemizde yer alıyor.) Bu arkadaşlarımızdan sınavlarda başarı gösterenler kadroya geçti. Bu şekilde taşeron üzerinden hizmet verip sınav süreçlerinde başarı gösteremediği için işe alamadıklarımız da var.

Kısacası 3 bin 149 yeni işe alım yapılmamıştır. Yeni alım diye iddia edilen grup yıllardır TRT’ye hizmet veren binlerce arkadaştan oluşuyor. Değişen ve gelişen işlerimiz nedeniyle tabi ki yeni alımlarımız da oldu. Bu alımları da sektörle rekabet edebilecek yöntemlerle şeffaf bir şekilde yapıyoruz. Yani herkes ilanlarımıza erişsin istiyoruz. Kariyer.trt.net.tr ve profesyonel iş ağı Linkedln üzerinden tüm ilanlarımızı yayınlıyoruz.

TRT Yetenek gibi yeni mezunları istihdam etmeyi hedefleyen ve 7 aşamalı değerlendirme süreci olan kariyer programları düzenliyoruz. Bu programımıza 44.185 kişi başvurdu. Daha önce ilan ettiğimiz kriterlere uyan herkesi sürece aldık. Süreçteki genel yetenek ve yabancı dil sınavlarıyla sayı 3.500’e kadar düştü. Her aday süreçte kendi sınav puanını ve doğru yanlış sayılarını gördü.  Bu kadar şeffaf süreçte 1 kişi bile sınavda başarısız olduğu halde bir sonraki aşamaya geçemedi. Yetenek sürecimizde hala devam ediyor.

TRT’nin profesyonel İK uygulamalarını ve yeniliklerini yurt içi ve yurt dışı üniversite fuarlarına gidip anlatıyoruz. Sosyal medya hesaplarımızda ilanlarımızı yayınlıyoruz. Bütün bunların tek bir amacı var; TRT’de kariyer fırsatına herkes erişsin ve liyakatli, kaliteli adaylara ulaşabilelim.

Bazı zamanlar oluyor ki gelen başvurular liyakat açısından bizi tatmin etmiyor. Daha geçen gün ilana başvuru yapmadığı halde profesyonel iş ağından arayıp bir adaya ulaştık ve sınav sürecine tabii tuttuk. Sınav sürecinde başarılı olan aday, teklifimizi kabul ederek işe başladı. Aday, maalesef ardından şunları duymaya başladı: “Senin aracın kim, bize de referans olur musun?” Tüm bu profesyonel işleri yapmak değil de bu ithamlarla zaman kaybetmek oldukça zor.

Ayrıca, lafı uzatmadan önemsediğim bir konu daha var. Kurumda yönetici rollerine atanması düşünülen tüm adaylarımızı yönetsel yetkinliklerinin bir tam gün boyunca test edildiği uygulamalara tabii tutuyoruz. Hal böyleyken, asılsız iddialarla devletin en güzide kurumlarından bir tanesini yıpratmanın inanın kimseye hiçbir faydası yok.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU