ABD'de olan Kerimcan Durmaz: Burada olayların patlamasına saatler kaldı, söylentilere karşı erzak depoladım

Sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz, ABD'de gittiği bir marketten görüntüler yayınladı. Durmaz, "Trump kazansa da kazanmasa da büyük bir savaş çıkacağı söyleniyor. O yüzden erzak almak için markete geldik" dedi

Joe Biden ve Donald Trump arasındaki seçim sonrasında ülkede iç savaş çıkacağı söylentilerinden sonra insanlar marketlere akın etmişti.

ABD'de olan sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz, hesabından alışveriş için gittiği bir marketten video paylaştı.

Ülkedeki durumu "Korkunç" diye niteleyen Durmaz, "Tedbirimizi alıp evimizde sakin sakin her şeyin durulmasını bekleyeceğiz" dedi.

Durmaz, videosunda şunları söyledi:

Burada olayların patlamasına saatler kaldı. Biliyorsunuz ki bugün burada seçim var. Trump kazansa da kazanmasa da büyük bir savaş çıkacağı söyleniyor. O yüzden erzak almak için markete geldik. Nereden baksanız 10 gün sokağa çıkamayacağımızı düşünüyoruz.  Çünkü burası korkunç. Burada silah legal ve herkes silahlanmış durumda. Hangi amaçla ve neden bilmiyorum. Anlamsız... Durumlar karışık bizde tedbirimizi alıp evimizde sakin sakin her şeyin durulmasını bekleyeceğiz.

Yeni başkanın belirleneceği seçim için çok sayıda Ulusal Muhafız birlikleri zırhlı araçlarla Chicago, Atlanta, Philadelphia'da şehir merkezine konuşlandırıldı.

Seçim sonrası yaşanabilecek şiddet olaylarına karşı önlem alındı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU