Taraftar grupları, İzmir depremi sonrası yaraları sarmak için seferber oldu

İzmir'de meydana gelen deprem sonrası düzenlenen yardım kampanyalarında taraftar grupları da yer aldı. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Göztepe ve Altay kulüplerine gönül veren taraftarlar, topladıkları yardımları bölgedeki ihtiyaç sahiplerine dağıttı

İzmir'de meydana gelen ve 114 kişinin yaşamını yitirdiği depremin yaralarını sarmak için tüm Türkiye seferber olurken, taraftar grupları da kendi paylarına düşeni ellerinden geldiğince yapmaya gayret gösteriyor. 

Yeşil sahalarda birbirlerine rakip olan takım taraftarlarının zor günlerde bir araya gelerek yardım için birbirleriyle yarışması ise "ezeli rekabet, ebedi dostluk" mottosunun bir örneği oldu.

Süper Lig'den Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Göztepe ve TFF 1. Lig'den Altay kulüpleri, depremin ardından yardımlaşma kampanyası düzenleyerek bölgededeki ihtiyaçlar doğrultusunda harekete geçti.

Beşiktaşlı Goodfellas, Galatasaraylı ultrAslan, Fenerbahçeli Genç Fenerbahçeliler, Altaylı Forza Altay ve Göztepeli Yalı grupları deprem sonrası yaraları sarmak için topladıkları ihtiyaç malzemelerini bölgeye götürdü.

Forza Altay, Kabus İstanbul grubunun gönderdiği ve soğuk kış günlerinin en önemli ihtiyaçları arasında yer alan battaniyeleri, bölgedeki Kızılay yetkililerine teslim ettiklerini açıkladı.

 

 

Göztepe'nin Yalı isimli taraftar grubu üyeleri ise bebek bezi, su, battaniye gibi malzemeleri Mansuroğlu mahallesindeki basketbol sahasında ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

 

 

Beşiktaş'ın Goodfellas isimli taraftar grubu ise siyah-beyazlı ekibe gönül veren kişilerin yardımlarını tek merkezde toplayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için ön ayak oldu.

 

 

Öte yandan Liseli Beşiktaşlılar oluşumu da Twitter hesaplarından temel ihtiyaç ve temizlik malzemeri için yardım çağrısı yaptı.

 

 

Galatasaraylı taraftarlar ise ultrAslan Yurtiçi öncülüğünde bölgedeki depremzedeler için gıda, battaniye ve çadır gibi temel ihtiyaç malzemelerinin temini için çalışıyor.

 

 

Fenerbahçeli taraftarları bir araya getiren Genç Fenerbahçeliler ise İstanbul'da topladıkları temel ihtiyaç malzemelerini konvoyla İzmir'e ulaştırdı.

Genç Fenerbahçeliler'in Twitter hesabından yapılan paylaşımda, AKUT ve Kızılay ile görüşmelerde bulunulduğu ve ihtiyaç listelerinin oluşturularak gerekli tüm yardımların toplandığı bildirildi.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU