Alanya’da tur teknesi battı: 37 kişi kurtarıldı, 1 kişi hayatını kaybetti

Alanya’da içinde 38 kişinin olduğu tur teknesi battı. Kayalıklara çıkan 37 kişi kurtarıldı. Hayatını kaybeden bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir tur teknesi Fosforlu Mağarası mevkisinde kıyıdan yaklaşık 50-100 metre açıkta henüz bilinmeyen bir nedenle battı.

İhbar üzerine bölgeye sahil güvenlik ekipleri yönlendirildi. Ekipler tarafından bir kişinin cesedine ulaşıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, saat 11.10'da meydana gelen olayın ardından bölgeye iki bot ve bir dalış timi görevlendirildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

İlk etapta kayalıklara çıkan 32 kişi ve 5 tekne mürettebatı olmak üzere toplam 37 kişi kurtarılarak, Alanya Balıkçı Barınağı’nda 112 Acil Sağlık Ambulansı personeline teslim edildi, batan teknede bulunan bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Teknede toplam 38 kişi olduğunun öğrenilmesi üzerine arama kurtarma faaliyetlerine son verildi.

 

20201103_2_45168098_59444370.jpg
Fotoğraf: AA

 

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, hayatını kaybeden yabancı uyruklu 37 yaşındaki kişinin teknenin içinde dar alanda olduğu için bulunduğu yerden çıkamadığını aktardı. Yücel, "Dalgıçlar cenazesini bulunduğu yerden aldı, karaya çıkardı" dedi.  

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU