Biden'ın tutuklanmasını isteyen Trumpçılar, beyaz bir atla Adalet Bakanı'nın evinin önünde toplandı

Bu haftasonu en az bir düzine insan Trump bayrakları ve dövizleriyle Barr’ın evinin önünde toplandı

ABD Başkanlık seçimlerinde kullanılan erken oy sayısı 90 milyonu aştı (Twitter / @MollyJongFast)

Donald Trump destekçilerinin, Adalet Bakanı William Barr’ın evinin önünde protesto düzenleyerek Joe Biden’a karşı dava açmasını talep ettiği bildirildi.

Washington Post teyitçisi Glenn Kessler pazar attığı bir tweet’te, en az bir düzine insanın Barr’ın Virginia’daki evinin önünde Trump bayrakları ve dövizleriyle toplandığı görülen bir fotoğraf paylaştı ve şu ifadeleri kullandı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sonunda bu noktaya geldi: Bir komşu, Adalet Bakanı William Barr’ın McLean’deki evinin, Joe Biden’ı içeri atmak için yeterince çaba göstermediğine inanan Trump destekçilerince çevrildiğini bildiriyor.

Protestocuların tuttuğu dövizlerde “Eşit adalet geliyor” ve “Biden’ın yalanları önemlidir” ifadeleri yer alırken bazıları “Sahtekar Hillary” tişörtleri giydi ve omuzlarından aşağı sarkan Trump bayrakları taşıdı.

 

 

Protestoya ait başka fotoğraflardaysa göstericiler arasında beyaz bir at olduğu görüldü.

Daily Beast’in serbest editörü Molly Jong Fast, paylaştığı bir tweet’te “Neden Bill Barr’ın evinin önünde bir at var? Beyaz bir at neden ve nasıl oraya gitti? diye sordu.

Bir kullanıcı da “Trump destekçileri bugün, Joe Biden’a karşı dava açması talebiyle Bill Barr’ın McLean’deki evinin etrafını sardı. Beyaz at içinse hiçbir açıklamam yok” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanlığı, Associated Press (AP) muhabiri Mike Balsamo’ya Adalet Bakanı Barr’ın kalabalığı karşılamak için dışarı çıktığını aktardı.

Barr’ın “oradakilerle sohbet ettiği, Adalet Bakanlığı’nın soruşturmalarda oynadığı genel rolünü anlattığı ve daha sonra el sıkışarak onlarla fotoğraflar çektirdiği” söylendi.

ABD Başkanı, seçim yaklaşırken Demokrat rakibi Biden’a karşı kişisel saldırıları artırmıştı. Onu “suçlu” diye nitelendirmiş ve ailesini hiçbir dayanağı olmadan yolsuzlukla suçlamıştı.

Trump ekimde  muhabirlere, “O bir suçlu” demişti. Hunter Biden’a ait olduğu iddia edilen dizüstü bilgisayarından alındığı söylenen veriler hakkındaki bir takım iddialara atıfta bulunarak “O bir suçlu. Yakalandı, dizüstü bilgisayarına bakın” ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkanı daha önce Fox & Friends’deki bir röportajda Adalet Bakanı’nın dizüstü bilgisayarı araştırmasını istemiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

Adalet Bakanı’nı harekete geçirmemiz gerekiyor. Harekete geçmeli ve hızla hareket etmelidir. Birini atamalı.

Bu büyük bir yolsuzluk ve bunun seçimlerden önce bilinmesi gerekiyor. Bu arada gayet iyi gidiyoruz. Seçimi kazanacağız.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren:  Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU