Saadet Partisi'nden ABD seçimi raporu: Tek değişmeyecek şey İsrail politikası

Raporda seçimi hangi aday kazanırsa kazansın değişmeyecek tek şeyin ABD’nin İsrail’e yönelik güvenlik politikaları olacağının altı çizildi

Fotoğraf: Reuters

Saadet Partisi, ABD seçimlerinden bir gün önce 'ABD Seçim Öncesi Genel Değerlendirme Raporu'nu kamuoyuyla paylaştı.

Türkiye ile ABD ilişkilerinin detaylı bir şekilde ele alındığı raporda, seçimi hangi aday kazanırsa kazansın değişmeyecek tek şeyin ABD'nin İsrail'e yönelik güvenlik politikaları olacağının altı çizildi.

Raporda, Türkiye ile ABD ilişkileri derinlemesine değerlendirilirken, seçimde her ihtimal detaylı bir şekilde ele alındı. ABD Başkan adayları Donald Trump ve Joe Biden'ın başkan seçilmesi halinde Ortadoğu'da yaşanacak gelişmelere dikkat çekildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bütün gücünü kullanacak"

Raporda, Trump ve Biden'ın Ortadoğu'da özellikle İsrail'in güvenliğini merkeze alan politikalarına devam edeceği belirtilerek, "Arap ve Afrika devletleri ile İsrail arasındaki ilişkileri güçlendirmek için bütün gücünü kullanacak" ifadeleri yer aldı.

İktidara 'dış politika' eleştirisi

Raporda, "Nitekim seçimi kim kazanırsa kazansın yeni bir dönem başlayacağı aşikârdır. Bu dönemde Türkiye'nin gücünü iktisatlı kullanması ve dengeleri gözeterek hareket etmesi, bunun yanında da kırmızıçizgilerine dikkat etmesi gerekmektedir. Ancak iktidarın uyguladığı dış politika Türkiye'yi gün be gün daha zor durumda bırakmaktadır. Bu noktada çokça eleştirdiğimiz AK Parti öncesi eski dönem dış politikanın bile bu dönemde daha başarılı olduğu ortaya çıkmıştır" ifadeleri kullanıldı.

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU