The Big Bang Theory'nin finalinin ismi Sheldon'ın arkadaşlık ilişkilerinin karanlık yüzünü açığa çıkarıyor

Sheldon Cooper özellikle bencilliğiyle bilinen bir karakter

Sheldon'ı canlandıran Jim Parsons'ın yer aldığı The Boys in the Band kısa süre önce Netflix'te yayımlandı (CBS)

The Big Bang Theory’nin finali işleri eğlenceli ve hafif tutmakla beraber Sheldon’ın (Jim Parsons) arkadaşlık ilişkilerinin karanlık yüzüne işaret ediyor.

12. sezonu inişli çıkışlı olsa da CBS’in durum komedisi Pasadena ekibini tatmin edici şekilde uğurladı. Bununla birlikte finalin başlığı ve son bölümde meydana gelen olaylar, dizinin Sheldon karakterini genel işleme biçiminin ardında daha ciddi bir anlama işaret ediyor.

Screen Rant'in haberine göre The Big Bang Theory’nin finali, ekibin Nobel Ödül Töreni için Stockholm’e gidip dönüşüne atıfta bulunması açısından mantıklı olsa da bir başka anlamı daha var; Sheldon’ın arkadaş ilişkilerinin karanlık mizacına imada bulunan bir anlam.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Stockholm Sendromu” terimi aynı zamanda rehinelerin tutsak tutuldukları süre uzadıkça kendilerini rehin tutanlara bağlılık geliştirdiği bir rahatsızlığı karşılıyor. The Big Bang Theory’nin geçen yıllarına bakıldığında ve kolay bir insan olmadığı göz önüne alındığında bu, Sheldon ve ekibinin geri kalanı arasındaki ilişki dinamiği için de geçerli.

Sheldon ve Amy’nin Nobel Ödülü’nü kabul etmesini önceleyen olaylar, bu fikri daha da belirginleştiriyor.

The Big Bang Theory bu olay örgüsünü ele almada epey zaman harcayıp kastın geri kalanını fiilen yan karakter rollerine sıkıştırdığından finalde Hofstadter’lar ve Wolowitz’lere de kendi mini olay örgülerini vererek bu durumu düzeltmeye çalıştı.

Leonard (Johnny Galecki) ve Penny (Kaley Cuoco) için beklenmedik değişim, Penny çocuk istemediği konusunda son derece kararlıyken çiftin ilk çocuklarını beklediği haberi oldu. Bu sırada Howard (Simon Helberg) ve Berbadette (Melissa Rauch) kendi çocuklarından uzak kalma kaygısı taşıyordu.

Sheldon, kendisinden bekleneceği gibi bir öfke nöbeti geçirdi çünkü ilgi odağı olmak istiyordu. Neticede tüm arkadaşlarının törene katılma durumu sallantıdayken yine de kalıp hayatında şimdiye kadar üstlendiği en büyük hedefi gerçekleştirmesini izlediler. Bu, Sheldon’ın punduna getirip bencilliği için özür dilemesinden hemen önce oldu. Bu da  Amy bu konuda onunla yüzleşmese fark etmeyeceği bir şeydi.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU