Amy ve Penny'nin portresi neden The Big Bang Theory'de senaryo boşluğu yaratıyor?

Dizinin sona ermesinin üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen senaryodaki bazı boşluklar dikkat çekmeye devam ediyor

Dizinin hayranları Penny ve Sheldon'ın yer aldığı Noel sahnesinde de süreklilik hatası fark etmişti (CBS)

Penny'nin (Kaley Cuoco) ve Amy'nin (Mayim Bialik) devasa resminin son konumu The Big Bang Theory'de senaryo boşluğu olabileceğine işaret ediyor.

Üçüncü sezonun sonunda diziye giren Amy, Sheldon'ın (Jim Parsons) kadın versiyonu olarak planlanmıştı, tam da bu sebeple ikili hızla birbirinden hoşlandı ve birkaç yıllık beraberliğin ardından evlendi. Fakat nörobiyolog, eşi kadar dik kafalı değildi ve aslında sosyalleşmekle ilgileniyordu. Penny'ye kendini yakın hissetmişti, güzelliği ve çekiciliğinden büyülenmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Big Bang Theory'nin 5. sezonunda "The Rothman Disintegration" isimli 17. bölümde Amy, Penny'ye 3 bin dolara (yaklaşık 24 bin) yaptırdığı bir resim hediye etmişti. Resimde Penny beceriksizce gülümserken Amy'nin sırıttığı görülüyor. Amy'nin duygularını incitmek istemeyen Penny sanat eserini kabul eder ve dairesine, televizyon ünitesinin de bulunduğu duvara asar.

Sheldon ve Amy'nin birlikte Daire 4B'ye taşındığı, Leonard ve Penny'nin de koridorun karşısındaki daha büyük daireye geçtiği 10. sezonun 10. bölümüne (The Property Division Collision) kadar resim orada kalır. Amy yeni konutuna yerleşirken tablonun Penny'nin eski dairesinde kaldığını fark eder ve en yakın arkadaşının onu yeni evinde de isteyeceğini varsayar. Bu durum onu ve Sheldon'ı resmi Daire 4A'ya taşıyıp kabul etmekte anlaşılır bir şekilde isteksiz olan Penny'ye vermeye iter. Maalesef Penny Amy'nin duygularını incitme ihtimalini göze alamaz ve sonunda resmi tekrar alır. Bölümün sonunda Hofstadter'ların portreyi duvarlarına monte ettikleri görülür.

 

cbs.jpg
Amy ve Penny'nin bahsi geçen tablosu (CBS)

 

Screen Rant'in haberine göre sorun, resmin bir şekilde Daire 4B'ye geri dönmesi. The Big Bang Theory'nin 10. sezon "The Long Distance Dissonance" başlıklı 24. bölümünde Amy, Sheldon'ın eski asistanı Ramona Nowitzki (Riki Lindhome) ona hamle yaptığında Princeton'da yaz programına katılıyordu. Bu durum tayfayı endişelendirir, özellikle de Amy'nin erkek arkadaşına göz kulak olmaları talimatı verdiği Penny ve Bernadette'i.

Penny Sheldon'a, Ramona'nın romantik bir şekilde ondan hoşlandığını açıkça söyleme görevini şahsen üstlenir, Sheldon bunun farkına varmamıştır. Fakat Sheldon Ramona'nın sadece "arkadaş canlısı bir meslektaş" olduğunu söyleyerek aralarında hiçbir şey olmadığında ısrarcıdır. Bu Penny'yi mat eder; eve dönmek için eski evinden ayrılmadan önce ilk asıldığı yerde duran portredeki Amy'ye umutsuzca erkek arkadaşına tüyo vermeye çalıştığını ama Ramona'nın niyetini gerçekten göremeyecek kadar saf olduğunu söyler.

The Big Bang Theory'de göründüğü bölümler arasında resimden hiç bahsedilmemişti. Penny resmi hiç gündeme getirmemişti, onu gizlice eski yerine geri götürmenin bahsi bile geçmemişti çünkü, açıkçası, fark edilmemesi imkansızdı. Ayrıca Amy de fikrini değiştirmemişti, resmi geri alma yönünde bir isteği olduğunu da söylememişti, dolayısıyla eski konumuna nasıl döndüğü hala merak konusu.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

DAHA FAZLA HABER OKU