Trump’tan “Fauci'yi görevden al” sloganına yanıt: Seçimden sonra

ABD Başkanı Donald Trump, seçim mitingi sırasında ülkede bulaşıcı hastalıklarla mücadele konusundaki en kıdemli isimlerden biri olan ve kendisinin salgını ele alış biçimini eleştiren Anthony Fauci'yi görevden alacağının sinyalini verdi

Dr. Fauci, koronavirüse yönelik alınması gereken önlemler konusunda Trump ile sık sık anlaşmazlık yaşadı / Fotoğraf: AFP

ABD Başkanı Donald Trump her gün onbinlerce kişinin koronavirüse yakalanması ve salgının hız kazanmasına rağmen ABD'nin koronavirüs ile mücadelede "dönemeçi açtığını" ifade etti.

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Fauci, ise Trump'ın bu açıklamalarını eleştiriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump, Miami bölgesindeki Opa-Locka havaalanında gece geç saatlerde düzenlenen bir seçim mitinginde virüsle mücadelesini savunurken, "Fauci'yi görevden al" şeklinde slogan atıldı.

Trump, sloganlara yanıt olarak, "Kimseye söylemeyin, ama seçimden sonra biraz beklememe izin verin" dedi.

Fauci “Daha kötü bir durumda olamazdık" demişti

ABD'nin en saygın sağlık uzmanlarından Fauci, Washington Post'a cuma günü yaptığı açıklamada, "Çok acı çekeceğiz. Bu pek iyi bir durum değil. Sonbahar ve kış mevsimine giriyoruz ve yapılanlar yanlış şekilde yapıldı, insanlar evlerinde toplanmaya başladı. Daha kötü bir durumda olamazdık" demişti.

Trump’ın virüsle imtihanı

ABD Başkanı Donald Trump, Kovid-19 salgınının tüm dünyaya yayıldığı mart ayında yaptığı açıklamada Dünya Sağlık Örgütü'nün salgınla ilgili rakamları abarttığını, bunun bir grip türü olduğunu öne sürmüş ve "Sezgilerime göre ölüm oranı yüzde 1'den az" demişti.

Salgının başlangıcında durumun ciddiyetini kavramamakla ve gerekli tedbirleri almamakla eleştirilen Trump, ekim ayının başında eşinin ve kendisinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığını açıklamıştı.

2 Ekim’de Walter Reed Askeri Hastanesinde tedavi altına alınan Trump, 3 günlük tedavinin ardından taburcu edilmişti.

Trump, tedavisi sırasında paylaştığı bir video mesjda Kovid-19 hastalığına ilişkin birçok şeyi bu süreçte yaşayarak öğrendiğini belirterek, "Bu gerçek bir okul. Bunu anladım, öğrendim. Çok enteresan bir şey ve bunu sizinle paylaşacağım" demişti.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU