65. saatte mucize… 3 yaşındaki Elif, enkazdan canlı olarak çıkarıldı

Elif Perinçek, enkazdan canlı kurtarılan 106. kişi oldu

Merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrası yıkılan binalardaki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 65'nci saatte 3 yaşındaki Elif Perinçek isimli çocuk enkazdan sağ kurtarıldı.

Doğanlar Apartmanı'ın enkazından kurtarılan küçük Elif'in hastanedeki görüntüleri paylaşıldı. TRT Haber'in çektiği görüntülerde Elif'in sağlık durumunun iyi olduğu ve kameralara el salladığı görüldü.

 

 

 

Elif'in enkaz alanında büyük sevinç yaşayan anneannesi, "Çok mutluyum, Allah razı olsun. Elif'e kavuştum, annesi de kardeşleri de kavuşacak. Dualarım kabul oldu" dedi.

Ely3UWEXIAAHi-j.jpg

Elif enkaz altından sağ kurtarılan 106. kişi oldu. (Fotoğraf: Twitter)

Doğanlar Apartmanı enkazında kalan anne Seher Dereli Perinçek ile çocukları ikiz kardeşler Ezel ve Elzem Perinçek, Umut Perinçek ve Elif Perinçek'ten dördü depremden bir gün sonra enkazdan çıkarılmıştı. Umut Perinçek'in hayatını kaybettiği Perinçek ailesinde Seher Dereli Perinçek ile Ezel ve Elzem Perinçek'in tedavileri devam ediyordu.

Bakan Koca paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Elif'in sağlık durumuna ilişkin en son şu duyuruyu paylaştı:

65 saat sonra kurtarıldı. 3 yaşında. SAĞLIK DURUMU: Bilinci açık, ciddi bir kas ezilmesi ya da kırığı yok. Enkaz altında uzun süre hareketsiz kaldığı ve sıkıştığı için yoğun bakımda takip ediliyor. İki ablasının da durumu iyi.

 

Elif’i üzerine devrilen sandalye hayatta tutmuş

Doğanlar Apartmanı enkazında yaşadıkları 65 zorlu saati anladan Elif'in dayısı Özgür Dereli, “Kardeşim diğer çocuklarını bir araya getirmiş ancak Elif kendi odasında kalmış. Orada üzerine devrilen bir sandalye sayesinde göçük altında kalmaktan kurtulmuş. Orada kendiliğinden bir yaşam üçgeni oluşmuş. Doktorumuzdan aldığımız bilgiye göre, bebeklerin ilk etapta bir ağlama süreçleri oluyormuş ama ağlama sonrasında uykuya dalıyorlarmış. Metabolizması yavaşladığından yaşama tutunmak için süreci uzatmış” dedi.

perincek.jpg
İkizler Elzem ve Ezel enkazdan yaralı olarak çıkartılırken Umut Perinçek'in cansız bedenine ulaşıldı / Fotoğraf: İHA 

 

"Vazoyla yere vurup hem kendini hem de çocuklarını kurtardı"

Özgür Dereli, “Depreme dışarıda yakalanan eniştem Oğuz’un operasyona büyük katkısı oldu. Seher yaşadığına dair işaret vermek için bulunduğu konumdan sürekli vazo ile yere vurarak ses çıkartmış. Oğuz da, zaten dairenin perdelerinden teşhisini yapıp ekiplere içeriye girilebilecek yerleri göstermiş. Odaları ve bulunabilecekleri konumları belirtmiş. Elif haricindeki herkese tek bir noktada bulmuşlar. Hepsi bir yerde yaşam üçgeni oluşturmuşlar ama kardeşim Elif’e yetişememiş" diye konuştu.

seher.jpg
Seher Dereli Perinçek, enkaz altında 23 saat boyunca çocukları ile birlikte yaşam mücadelesi verdi / Fotoğraf: İHA

 

Elif'in acil servisten yoğun bakıma alındığını aktaran Dereli, "İlk geldiğinde yaşı sorulmuş. Buna cevap verip su istemiş. Rahatlıkla konuşuyor. Kardeşim Seher, dahiliye servisinde. Sağlık durumu iyi, sürekli evlatlarını soruyor. İkizlerimiz Elzem ve Ezel onlar da sağlıklı. Umut’umuz dışında ailenin diğer fertlerinin kötü bir durumu yok” bilgisini paylaştı.

Elif'in son fotoğrafları

Tedbir amaçlı yoğun bakımda tutulan Elif'in ilk görüntülerinde gözlerinin açık olduğu ve oksijen desteği aldığı, yatağında oyuncakların bulunduğu görüldü.

14 yaşındaki İdil de kurtuldu

Gece saatlerinde de depremde yıkılan Emrah Apartmanı enkazının altında kalan 14 yaşındaki İdil Şirin ile temas kuruldu.

Depremden yaklaşık 58 saat sonra yaralı olarak enkazdan çıkarılan İdil Şirin, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

 

Independent Türkçe, AA, TRT Haber

DAHA FAZLA HABER OKU