Tsunamide hayatını kaybetti... Oğlu, Laika teyzeyi anlattı: Annem çok güzel bir kadındı, mavi gözleri vardı

İzmir'i vuran depremin merkez üssüne çok yakın olan Sığacık mahallesi, depremden değil ama tsunamiden etkilendi... Çok sayıda iş yer zarar gördü, 2 kişi hayatını kaybetti

Fatma Erçetin... Sığacık sakinleri ona Laika Teyze diye hitap ediyor.

İzmir'i vuran depreme, Sığacık'taki evinin önünde yakalandı. Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık mahallesinin 87 yaşındaki sakini Fatma Erçetin, depremin ardından Sığacık'ı sular altında bırakan tsunamide hayatını kaybetti.

Oğlu Mehmet Erçetin annesinin yükselen sulardan kaçmaya çalışırken ayağının takılarak düştüğünü ve tsunami nedeniyle 50 metre kadar sürüklendikten sonra sudan çıkarıldığını söylüyor.

"Çok güzel bir kadındı annem, mavi gözlüydü"

Sudan çıkarıldığında sağ olan Sığacık'ın Laika teyzesi, yapılan tüm müdahalelere rağmen direnemiyor ve hayatını kaybediyor.

61 yaşındaki oğlu, "Çok güzel bir kadındı annem. Mavi gözleri vardı" diyor ve şunları söylüyor:

Annemin ismi Fatma. Genelde Laika teyze derlerdi. Annem çok güzel bir kadındı, mavi gözlüydü. 87 yaşındaydı. Deprem başladığı an panikliyorlar. Deprem geçtikten sonra yengem çıkarıyor buraya. Tsunaminin olacağı kimsenin aklına gelmiyor, nereden bilebiliriz. Bir anda su buradan çıkınca annem panik yapıyor. Kalkmak istiyor, kalkarken kafa üstü buraya düşüyor. Su onu sürüklüyor. Kalenin çıkışında komşunun oğlu yakalıyor. Çıkardığı anda nefes alıyormuş. O anda bir doktor denk geliyor fakat geri döndüremiyorlar. 

100 civarında ev ve iş yeri zarar gördü

Sığacık, belki alçak ve yatay yapılaşma sayesinde depremden etkilenmedi ama tsunami nedeniyle 100 civarında ev ve iş yeri zarar gördü. 

İş yeri sular altında kalan balık restoranı sahibi Murat Efe, zararının çok büyük olduğunu anlatıyor. Devletin yardım elini uzatmasını beklediklerini söyleyen Efe, deprem ve tsunami anını şöyle anlatıyor:

"Sular yükselince ikinci kata çıktık. Daha da yükseleceği korkusuyla çatıya çıkmayı bile düşündük. Yaşadığı korku nedeniyle kızımın psikolojisi bozuldu."

Sığacık'taki limana bağlı olan tekneler de deprem sonrasında meydana gelen tsunamiden etkilendi. Yaklaşık 300 tekne, tsunamide birbirine girdi, bazıları battı. Batan tekneler, vinçlerle kurtarılmaya çalışıldı.

Gelecek Partili Özdağ: Kim yaptıysa, izin verdiyse hukuka teslim edilmeli

Belediye ekipleri, Sığacık limanında tsunaminin ardından oluşan balçığı temizleme çalışması yürütürken, limanı inceleyen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ ile karşılaştık. Depremin değil binaların öldürdüğü vurgusunu yapan Özdağ, iktidara çağrı yaptı:

Kim bu binaları yaptıysa, kim buna imar verdiyse mutlaka kanuni düzenleme yapılmalı, hukuka teslim edilmeli. Aynı zamanda devlet ve hükümet seferberlik ilan etmeli...


 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU