Bir erik çekirdeği için 12 yaşındaki çocuğu tekme tokat döven saldırgan yakalandı

Çocuğu önce dövüp sonra ormana götüren saldırgan, bir kadının müdahalesi sonucu kaçmıştı

İstanbul Tuzla’da aracına erik çekirdeği geldiği için 12 yaşında bir çocuğu önce tekme tokat dövüp sonra ormana götüren saldırgan yakalandı.

Olay önceki gün Tuzla Aydınlı mahallesinden meydana geldi.

Aracın erik çekirdeği geldiği için çocukları kovalayan saldırgan, yakaladığı 12 yaşındaki M.K.'yi tekme tokat dövdü. Daha sonra saldırgan, çocuğun anlattığına göre “Ben sana ne yapacağımı biliyorum” deyip ormana götürdü.  

Olayı gören bir kadının peşlerinden ormana gidip polisi çağırdığını söylemesi üzerine saldırgan adam kaçtı. 

Güvenlik kameralarının kaydettiği olay, Tuzla Aydınlı Mahallesi’nde önceki gün yaşandı. Dayak yiyen çocuğun anlatımına göre arkadaşlarıyla erik yiyen 12 yaşındaki çocuk eriğin çekirdeklerini yola attı. Bu sırada çekirdeklerden biri yoldan geçen otomobile geldi. Çekirdeği taş sanan adam çocuğu yakaladı.

Çocuğa ilk önce yumruk atan adam yere düşen çocuğa bu kez tekme atmaya başladı. Küçük çocuğu öldüresiye döven adam hızını alamayarak çocuğu yakındaki ormana sürüklemeye başladı.

Bu sırada bir kadın ormana doğru koşarak, saldırgana polis çağıracağını, çocuğu bırakmasını söyledi. Küçük çocuğu döven saldırgan bunun üzerine olay yerinden hızla uzaklaştı. 

Saldırının izlerini yüzünde taşıyan 12 yaşındaki M.K. İHA’ya yaşadıklarını anlattı:

”Biz otobana yakın bir yerde erik yiyorduk. Çekirdeklerini de aşağı doğru atıyorduk. Arabanın biri kırmızı ışıkta durmuştu. Çekirdek de gelmemişti ama adam herhalde taş zannetti. Arabamı taşlıyorsunuz diye beni kovalamaya başladı. Ben güvenliğe seslendim beni duymadı. Sonra adamın bana yaklaştığını gördüm. Sonra adam bir yumrukla beni yere serdi. Üstüme çıktı birkaç yumruk daha attı. Sonra tekme attı ama yüzümü koruduğumdan tam gelmedi. Daha sonra beni kolumdan tutup kaldırdı. Ben onu mahalleye götürdüm, mahallede kimseyi göremeyince ‘gel ben sana ne yapacağımı biliyorum’ deyip beni ormana götürdü. Ormana girdiğimizde bir abla ilk bizi görmedi ama yürürken kafalarımızı görmüş. 'Ne yapıyorsun sen' dedi adama. Polise haber vereceğim deyince adam beni fırlattı, 'al şunu' dedi. Abla tuttu beni evine koş dedi adam da kaçtı.” 

Öldüresiye dayak yiyen çocuğun başına daha kötü şeyler gelmesini engelleyen Gülin Kaya da konuştu. Kaya önce evinin balkonundan adama bağırdığını, daha sonra peşlerinden ormana gittiğini anlattı:

“Sonra ilerleyince ikisinin kafasını gördüm çocuğu önüne almıştı boynundan tutuyordu. Orada da tehditler savuruyormuş çocuğun anlatmasına göre. Daha sonra ben ne yapıyorsun sen diye bağırdım beni görünce takip edildiğini anladı şaşırdı. Sonra o da ‘benim arabama taş atmayacaktı’ dedi. 'Dövmeye hakkınız yok bu bir çocuk, zaten polisler geliyor' dedim. Polislerin geleceğini duyunca çocuğu yavaşça bıraktı, daha sonra da kayboldu.” 

Sosyal medyada olayın duyulmasının ardından Ahbap Platformu’nun kurucusu ve sanatçı Haluk Levent tecavüz girişimi iddiasının da olduğunu söylemişti. Levent son yaptığı paylaşımla saldırganın yakalandığını duyurup "tevacüz için" ifadesini kullandığından dolayı özür diledi.

 

Independent Türkçe - Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU