Anonim' imzasıyla Trump'ı hedef alan kişinin İç Güvenlik Bakanlığı Özel Kalem Müdürü olduğu ortaya çıktı

Taylor, yayımladığı 'Neden artık anonim değilim' başlıklı yazılı açıklamayla, Amerikan kamuoyunda "Anonim" lakabıyla bilinen yazarın kendisi olduğunu duyurdu

Fotoğraf: Twitter

ABD eski İç Güvenlik Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Miles Taylor, yayımladığı 'Neden artık anonim değilim' başlıklı yazılı açıklamayla, Amerikan kamuoyunda "Anonim" lakabıyla bilinen yazarın kendisi olduğunu duyurdu.

New York Times gazetesinde, "Uyarı" başlığıyla çıkan yazı ve aynı başlıkla yayımlanan kitabın kendisine ait olduğunu kabul eden Taylor, "2,5 yıllık görev sürem boyunca, Trump'ın iş yapmadaki beceriksizliğine tanık oldum. Birçok insan bunu gördü ancak kendilerinden intikam alınacağı korkusuyla, konuşmakta tereddüt etti" ifadesini kullandı.

Miles Taylor, Twitter’dan paylaştığı açıklamada da "Donald Trump karaktersiz bir adam. Bu nedenle ‘Bir Uyarı’ kitabını yazdım. Bu nedenle ben ve meslektaşlarım aylarca kendi adımıza onun aleyhinde konuştuk. Herkesin saklandığı yerden çıkma zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

 

ABD Başkanı Donald Trump, Taylor'ın açıklamalarının ardından onu tanımadığını hatta hiç duymadığını iddia eden bir paylaşım yaptı.

Trump'ın paylaşımını alıntılayan Taylor ise Trump ile birlikte yer aldığı fotoğrafları paylaşarak, "Bu çök kötü ben hepinizi gayet iyi hatırlıyorum" ifadelerini kullandı.

 

2017-2019'da İç Güvenlik Bakanlığı Özel Kalemi olarak görev yapan Taylor, uzun süredir katıldığı yayınlarda, Trump'ı sert bir dille eleştiriyor ve Demokrat Başkan Adayı Joe Biden'ı desteklediğini belirtiyordu.

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany duruma tepki gösterek, "Bu düşük seviyeli, şikayetçi eski yetkili, eylem yerine anonimliği, liderlik yerine bilgi sızdırmayı tercih eden bir yalancı ve korkaktır" değerlendirmesinde bulundu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU