CHP, Çakıcı'yı makamında ağırlayan Edirne Belediye Başkanı Gürkan hakkında inceleme başlattı

CHP yönetiminin bütün seçenekleri değerlendirdiği kaydedildi

Fotoğraf: Facebook

Organize suç örgütü yöneticisi olmaktan hüküm giyen ve nisan ayında infaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye olan Alaattin Çakıcı'nın CHP'li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret etmesi parti yönetiminin tepkisine yol açtı.

CHP'li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın, görüşmenin "Alaaddin Çakıcı'nın geçmişte cezaevinden arkadaşı olan ortak bir arkadaşlarının talebi doğrultusunda" gerçekleştiği bilgisini paylaştığı öğrenildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çok sayıda CHP'linin tepkisi genel merkeze de yansıdı. Bazı genel merkez yöneticileri, Gürkan'ı arayarak bilgi alırken, ziyaretten duydukları rahatsızlığı da ilettiler.

BBC Türkçe'nin haberine göre, olayla ilgili inceleme başlatan CHP yönetiminin disiplin süreci dahil bütün seçenekleri değerlendirdiği kaydedildi.

Sosyal medyadan duyurmuşlardı

Recep Gürkan ziyareti sosyal medya hesabından, "Sayın Alaattin Çakıcı, Belediyemizdeki Ulu Önderin 4 gece konakladığı Atatürk Odası'nı ve bizleri ziyaret etti. Kendilerine Atatürk portresi ve Belediyemiz tarafından basılan Nutuk kitabını hediye ettik" şeklinde bir açıklama yaparak duyurmuş ve ziyarete ilişkin fotoğrafları da paylaşmıştı.

Alaaddin Çakıcı'nın Twitter hesabından da ziyarete ilişkin şu açıklama yapılmıştı:

Alaattin Çakıcı yakın dostu olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret ederek 1927 yılında Fransız fotoğrafçının çektiği resmin aslını Alaattin Çakıcı'ya makamında hediye etmiş, ayrıca çok yakın dostu Mustafa Altunhan'ın özel misafiri olarak birlikte Edirne Belediye Başkanını ziyaret ederken Alaattin Çakıcı'nın yakın arkadaşı Vahit Kayrıcı bu ziyarette birlikte Edirne'ye gelmiştir.

 

Çakıcı'dan açıklama

CHP'nin Gürkan hakkında soruşturma başlatmasının ardından Çakıcı sosyal medyadan bir açıklama paylaştı.

Çakıcı paylaşımında "Devletimiz ile alakalı ortak noktalarımızda hiçbir çelişki yaşamadık" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu ve Akşener'e sert sözler

Çakıcı mesajına şu ifadelerle devam etti:

Gürkan PKK'ya ve bölücüleri siyasi kanadı olan HDP'ye 6 okun biri olan millietçilik kavramını ve devletin bekası ile ilgili tavrıı açıkça ortaya koymuştur. Sayın Kılıçdaroğlu gibi sözde Atatürkçü değil özünde Atatürk ilkeleri doğrultusunda bir Türk milliyeçisidir. Kılıçdaroğlu gibi düşünenler Atatürkçülük adı altında CHP'nin içini boşaltarak Gazi Mustafa Kemal'e ihanet içerisindedirler. Eğer kalbi Atatürkçü olsalar PKK'nın siyasi kanadı HDP ile  ortak seçime girmezlerdi. Aynı yanlışı 'milliyetçiyim' diyen hanımefendi de yapmıştır.

Recep Gürkan’ı ziyaret etmemi gündeme getiren CHP Genel Başkanı ve aynı zihniyetteki yol arkadaşları devlet düşmanları ile ortaklık yapmasınlar, bunu kamuoyuna açıklıkla ve yürekleri varsa ve tavır koyuyor ise işte o zaman Atatürk’ü ağızlarına alabilirler

4 isim Bodrum'da bir araya gelmişti

Çakıcı 16 Ekim tarihinde de eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, emekli Korgeneral Engin Alan ve emekli Albay Korkut Eken Bodrum'da bir araya gelmişti.

Bodrum Yalıkavak Marina'da bir araya gelen dört ismin birlikte verdiği fotoğrafı, Çakıcı’ya yakın isimlerden Üzeyir Çakmaktaş Twitter hesabından paylaşmıştı.

 

BBC Türkçe, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU