Bakan Gül'den Kılıçdaroğlu'na: Kasetle gelen kişinin iddialarını ciddiye almıyoruz

Kılıçdaroğlu'nun Enis Berberoğlu'nun yargılanmasıyla ilgili eleştirilerine cevap veren Gül, “Anayasa Mahkemesi kararları bağlayıcıdır. Bunda hiç şüphe yoktur. Hukuk, kişiye göre değil kanunlar çerçevesinde yürür" dedi

Fotoğraf: AA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında yönelttiği eleştirilere yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'nun Enis Berberoğlu ile ilgili AYM kararının yerel mahkeme tarafından tanınmamasına yönelik eleştirilerine tepki gösteren Gül, "Yargı süreci devam ederken Adalet Bakanı olarak değerlendirme yapmam doğru olmaz. Ancak Anayasa Mahkemesi kararları bağlayıcıdır. Bunda hiç şüphe yoktur. Hukuk, kişiye göre değil kanunlar çerçevesinde yürür. Sayın Kılıçdaroğlu aynaya baksın. Kasetlerle gelen kişinin iddialarını ciddiye almıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun eski Türkiye özlemi varsa onu bilmeyiz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Kılıçdaroğlu, bugünkü grup toplantısında Bakan Gül'e yönelil şu ifadeleri kullanmıştı:

Bu haksızlıklar karşısında Adalet Bakanı çıkıp bir laf etmedi. Acaba bir vicdan muhasebesi yaptın mı? 'Anayasa’yı ihlal eden bir hakime soruşturma açmalıyız' dedin mi hiç? Adalet Bakanı’nın da yatacak yeri yok. Sadece Enis bey bağlamında demiyorum bunu. Müyesser Yıldız aylardır hapiste. Devletin sırlarını ifşa etmiş. Hangi sır? Sen Adalet Bakanı’ysan, adalet kurumu sana bağlıysa, bu yanlış giden düzene çomak sokmayacak mısın? Yasa gereği belli kararları bozma hakkın var. Koltuk meraklısı olan birinin devlete faydası olmaz. Devlet ne zaman organize suç örgütüne dönüşür? Anayasayı, yasaları kaldırırsanız, hakimler bir kişiden talimatını alırsa o ülke organize suç örgütüne dönüşür.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU