PKK, ilk kez paramotorla saldırmıyor: 3 ay önce Haftanin'de saldırmaya çalışan kadın militan 500 metre yükseklikte vuruldu

PKK, dün Hatay'da olduğu gibi son dönemlerde paramotor ve drone kullanmaya çalışıyor. Ağar, PKK'nın drone kullanımında IŞİD'den esinlendiğini iddia ederken Işık, örgütün bir süreden beri paramotor ile saldırmasının beklendiğini söyledi

Suriye'nin kuzeyinden uçarak Hatay'a gelen PKK'lılara ait olduğu iddia edilen paramotorun görüntüsü basına servis edildi / Fotoğraf: AA

Hatay'ın İskenderun ilçesinde dün akşam saldırı hazırlığında oldukları belirtilen ve Türkiye tarafından terör örgütü kabul edilen PKK üyesi oldukları öne sürülen iki kişi yapılan operasyonla etkisiz hale getirildi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada söz konusu kişilerle ilgili olarak  "İstihbarat birimlerimizin yapmış olduğu çalışma neticesinde 4 kişilik bir grubun 2 parti halinde 28 Eylül diğeri 10 Ekim tarihinde paramotor diye tabir edilen uçan aletle Münbiç'ten kalkarak Amanoslar'a indiğini tespit ettik" dedi.

Vali Doğan'ın açıklamasının ardından dikkatler paramotorlara yöneldi.

PKK, saldırılarında paramotor ve drone kullanmaya başladı

Örgütün son dönemlerde "Hava Savunma Birlikleri" adını verdiği bir yapılanma içerisine girerek saldırılarında patlayıcı yüklediği droneleri ve paramotorları kullanmaya çalıştığı belirtiliyor.

Geçen aylarda da bir kadın militanın Irak sınırında paramotorla düzenlediği saldırı girişimi havada vurulması sayesinde engellendi.

İlk defa Filistinli gruplar paramotorları kullandı

Paramotorların saldırı amaçlı kullanılması Türkiye'de yeni görülüyorsa da dünyada ilk değil.

Güney Lübnan'da üstlenen kimi Filistinli gruplar, 1990'ların başında İsrail'in kuzeyine birkaç kere sızma girişiminde bulunmuştu.

abdullahağar.jpg
Abdullah Ağar / Fotoğraf:Twitter@abdullahagar2

 

Örgüt, 17 Temmuz'da Haftanin'de paramotorla saldırıyı denedi

Son saldırıyı düzenleyen grubun Suriye'nin kuzeyinde içinde Türkiye'nin terör örgütü kabul ettiği YPG'nin de olduğu SDF'nin (Suriye Demokratik Güçleri) kontrolündeki Menbiç'ten kalktığı iddia edildi.

Son olayla ilgili görüşünü aldığımız terör uzmanı, emekli asker Abdullah Ağar, örgütün geçen 17 Temmuz tarihinde de  Haftanin'de paramotorla saldırı denediğini söyledi.

Ağar, paramotoru kullanan militanın 500 metre irtifada vurularak düşürüldüğünü belirterek, "Geçen sene de Hakurk'ta yapılan aramalarda paramotora ait malzemeler ele geçirildi" ifadelerini kullandı.

haftanin.jpg
Haftanin'de vurulan paramotorun parçaları dört bir yana dağılmıştı / Fotoğraf: Twitter

 

"Bomba yüklü drone saldırılarını ilk IŞİD denedi"

Ağar, ayrıca örgütün daha önce de Şırnak hattında patlayıcı yüklü drone ile bir takım saldırılar denediğini kaydederek şu kaydetti: 

Bu droneları uluslararası piyasadan alıyorlar. Üzerlerinde markaları var. Aldıktan sonra üzerine patlayıcı yükleyerek silahlandırıyorlar. Bu taktiği önce IŞİD'den gördüler. Sonra bunu PKK kullandı en son da Ermenistan'da görüyoruz. Ermenistan'da kullanılanlar da PKK'nın kullandıkları ile benzer.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


"Nasıl kullanılacağına dair İngilizce talimnameler ele geçirildi"

Ağar, PKK'nın bu sistemlerle ilgili teknolojik destek aldığını iddia ederek, "Bunlarla ilgili İngilizce talimnameler ele geçirildi. Yaşananlar vekalet savaşlarının bir süreci. Kalkıp bu talimnameler size ait desen 'Biz vermedik başka yerlerden almışlar' diye geçiştiriyorlar" dedi.

"Terör saldırısı olabilir uyarısıyla son saldırının zamanlaması manidar"

PKK'nın Türkiye içerisinde güç kaybetmesine karşın Suriye ve Irak sahasında faaliyetlerini artırdığını öne süren Ağar, saldırı için paramotorların kalktığı iddia edilen Menbiç'e dikkat çekti.

Ağar, bu bölgede zaman zaman gruplar arasında çatışmalar yaşanmasına karşın direkt Türkiye'yi hedef alan bir saldırı yapılmadığını, ancak bu sefer bizzat Türkiye'nin hedef alınarak dikkatinin buraya çekildiğini söyledi.

Ağar, ayrıca ABD ve Fransız Büyükelçilikleri'nin terör saldırısı uyarısı yaptığı dönemde bu saldırının yaşanmasının zamanlama açısından manidar olduğunu da öne sürdü.

mithatışık.png
Mithat Işık / Fotoğraf: sde.com.tr

 

"Hatay'a paramotorla sızmak için çalışıyorlardı"

Stratejik Düşünce Enstitüsü Güvenlik ve Savunma Koordinatörü Emekli Albay Mithat Işık da bir süreden beri örgütün paramotor kullanarak saldırı hazırlığında olduğuna dair duyumlar geldiğini kaydederek şu iddialarda bulundu:

Bu konuda çalışmalar yaptıkları biliniyordu. Hatay sınırına duvar örüldü. Yine Amanoslar grubu da büyük ölçüde imha edildiğinden yine bu bölgeye paramotorla sızıp o grubu yeniden canlandırmak istiyorlar. Biraz erken davrandılar sanırım. Gelen grubun amacının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Hatay, Adana bölgesinde büyük bir eylem yapmak olduğu tahmin ediliyor.

"Gösteri uçuşu sanılan bir paramotor veya droneden bombalı saldırı deneyebilirler"

Paramotorların benzinle çalışan modelleri olduğu gibi şarz edilebilen ve elektrikle çalışanlarının da bulunduğunu kaydeden Işık, şunları söyledi:

Bunlar 5 kilometre irtifaya kadar çıkıp, 10 ile 50 kilometre menzile ulabiliyor. Yükseldiklerinde sesleri de fazla duyulmuyor. Yaklaşık 45 dakika havada uçtuklarını bir kere Ankara'da izlemiştim. Dağlık bölgeyi izleyerek karanlıkta gelmiş olabilir. Bunlara karşı havadan da kontrollerin artırılması ve Hatay üzerinde bu tür aletlerle uçuşların yasaklanması gerekiyor. Gösteri uçuşu sandığın bir paramotor veya droneden bombalı saldırı deneyebilirler.

Hareket kabiliyetinin azalmasıyla teknolojiyi daha fazla kullanmaya çalışıyorlar

Etkisiz hale getirilen teröristlerin Rus güçlerinin de bulunduğu Menbiç veya Tel Rıfat bölgesinden kalkış yapma ihtimallerinin güçlü olduğunu söyleyen Işık, "Terör örgütü Türkiye içinde hareket kabiliyetinin azalmasıyla teknolojiyi daha fazla kullanmaya çalışıyor. ABD'lilerin YPG'ye paramotor ve bununla ilgili eğitim vermiş olma, onların da bu bilgileri PKK'ya aktarmış olma ihtimali var" dedi.

paramotor1.jpg
Paramotor kullanımı 1980'lerin başından itibaren yaygınlaştı / Fotoğraf: AA

 

Paramotor nedir?

Sırtta taşınan bir motor, büyük pervane ve yamaç paraşütü ile uçabilen hafif hava aracı olan paramotor ismini paraşüt ve motor kelimelerinin birleştirilmesinden alıyor.

İlk defa 1980'li yılların başında İngiltere ve Fransa’da kullanılmaya başlandı.

Sırta takılan bir motor ve pervane sayesinde yamaç paraşütünde sıkça kullanılan hafif bir hava aracı olan paramotorun yüksekliği pilot tarafından ayarlanabiliyor ve 5 km yüksekliğe kadar ulaşabiliyor

Paramotorun motor ağırlığı 20 ila 25 kilogram civarındadır. Bazı modellerde 20 kilogramın altında veya 30 kilogramın üzerinde ağrılığı olan motorlar da bulunabiliyor.

Kanat ve motor ağırlığı ile pilotun ağırlığı arasında doğrudan bağlantı vardır.

Pilotun ağırlığına göre kanat genişliği değişebilir. Normal kilolardaki insanlar her tür paramotoru kullanabilir.

Son 10 yıldır Türkiye’de yaygınlaşan paramotor, özellikle hobi ve şov amaçlı kullanılıyor.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU