Altun: Avrupa, Müslümanlar için gittikçe tehlikeli olan bir yer

"Biz Müslümanlar, siz bizi istemiyorsunuz diye hiçbir yere gitmeyeceğiz. Bize hakaret ettiğinizde diğer yanağımızı dönmeyeceğiz"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Avrupa’nın Müslümanlar için gittikçe tehlikeli bir yer olmaya başladığı görüşünü dile getirdi ve “Bize hakaret ettiğinizde diğer yanağımızı çevirmeyeceğiz. Kendimiz her bedelde savunacağız” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslam ile ilgili açıklamalarına tepki gelmeye devam ediyor. Altun da Macron’a tepki gösteren isimlerden birisi oldu. İletişim Başkanı, sosyal medya hesabında paylaştığı İngilizce mesajlarda şunları kaydetti:

Avrupa, Müslümanlar için giderek daha tehlikeli bir yere dönüşüyor. Saldırgan karikatürler, ayrımcılık ve cami baskınları ile bezeli "sistematik zorbalık" bir ifade özgürlüğü meselesi değildir. Kendilerince Müslümanlara "sözde entegrasyon dersi" kılıfı altında gözdağı verirken, "Avrupa ekonomisinin çarklarını döndürebilirsiniz ama asla buraya ait olmayacaksınız" diyorlar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yaşam tarzımıza saldırıyorlar"

Bugün Avrupa popüler kültüründe Müslümanlarla ilgili gördüğümüz her şey, 1920'lerde Avrupa Yahudilerinin şeytanlaştırılmasına ürkütücü biçimde benziyor. Bazı Avrupalı liderler yalnızca kendi aralarında yaşayan Müslümanları hedef almıyor; aynı zamanda kutsal değerlerimize, kitabımıza, peygamberimize, yani bütün bir yaşam tarzımıza saldırıyorlar.

"Erdoğan düşmanlığından ayrılamaz"

Avrupa'nın Müslümanlara yönelik düşmanlığı ve onları tedip etme çabaları, giderek yaygınlaşan İslam, Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığından ayrılamaz. Avrupalıların anlaması gereken husus şudur: Biz Müslümanlar, siz bizi istemiyorsunuz diye hiçbir yere gitmeyeceğiz. Bize hakaret ettiğinizde diğer yanağımızı dönmeyeceğiz. Kendimizi ve bize ait olan her şeyi sonuna kadar, her bedeli ödeyerek savunacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU