Birleşik Krallık'ta tecrit yasağını ihlal eden gençler, polise yakalanınca camdan atladı

Salford Üniversitesi, yurtta yaşanan olay üzerine "harekete geçildiğini" açıkladı

Birleşik Krallık'taki Salford Üniversitesi öğrencileri görünüşe göre, toplanmayı sonlandıran güvenlik görevlilerinden kaçmak için birinci kat camlarından atlarken kayda alındı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, öğrencilerin yurdun pencerelerine tırmanıp dışarı çıktığını, daha sonra da 4 metre yükseklikteki çıkıntıdan aşağı atladıklarını ve arkadaşlarının onları yakalamaya çalıştığını gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görünüşe bakılırsa öğrencilerin en az ikisi, aşağıdaki kaldırıma acı verici bir şekilde düştü.

Bir görgü tanığının, yerel hastaneyi kastederek "Salford Royal sabah dolu olacak" dediği duyuldu.

Machester Evening News'a göre video, Peel Park Quarter öğrenci yurdunun önünde çekildi.

Salford Üniversitesi sözcüsü, videodan "haberdar" olduklarını ve "harekete geçildiğini" söyledi.

Sözcü, "Gece güvenlik çağrıldı ve vakayla ilgilenildi. Olaya karışanlarla ilgili işlem yapılıyor" dedi.

Öğrencilere kurallar ve onlardan beklenen davranışlar, şimdiye kadar olduğu gibi hatırlatılmaya devam ediliyor.
Üniversite bu konuyu son derece ciddiye alıyor. Kurum, öğrencilerin sorumluluklarını ve davranışlarının sonuçlarının mevcut kısıtlamalara ve talimatlara uymadığını onlara hatırlatmak için yazı yazdı.

Görüntülerin ne zaman çekildiği tam olarak belli değil. Ama Salford 2 numaralı tecrit bölgesinde yer alıyordu ve bu durum söz konusu kişilerin kapalı alanlarda diğer kişilerle bir araya gelmesinin yasak olduğu anlamına geliyor.

Greater Manchester'daki diğer 9 kentle birlikte Salford da cuma gece yarısı, en yüksek seviye olan 3 numara önlemlerine geçti. Bu da birahane ve barların kapatılmasının yanı sıra bölge dışına seyahat edilmemesinin tavsiye edildiği anlamına geliyor.

Greater Manchester Polis Teşkilatı (GMP) sözcüsü şöyle konuştu:

GMP konudan haberdar. Polis, olayı tamı tamına öğrenmek ve ne tür bir işlem yapacaklarını anlamak adına üniversiteyle irtibat halinde. Bunun ardından polis, mevcut tüm bilgilere ve istihbarata dayanarak vereceği karşılığı değerlendirecek.

Görüntüler, polisin 30 kişinin saklanırken bulunduğu bir ev partisini dağıtmak zorunda kalmasının ardından 4 öğrencinin her birine 10 bin pound (yaklaşık 104 bin TL) para cezası verilmesinden yalnızca birkaç gün sonra ortaya çıktı.

Memurlar, Nottingham Trent Üniversitesi öğrencilerinin kendilerine, 3. bölge tecrit kısıtlamalarının getirilmesinin arifesinde yapılan etkinliği dağıtarak "eğlencelerini berbat ettiklerini" söylediğini ve genç yetişkinlerin "Hayatımızın en güzel zamanlarını yaşamalıyız" dediğini belirtti.

4 genç, memurlara Lenton'daki adrese geldiklerinde herkesin partiden ayrıldığını söylemiş fakat katılımcılar yurdun üst kattaki yatak odalarında, mutfakta ve bodrumda saklanırken bulunmuştu.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU