MEB "yüz yüze eğitim" planını açıkladı: Hangi sınıflar kaç gün eğitim görecek?

2 Kasım'da başlayacak yüz yüze eğitim planı belli oldu. Uygulanacak yeni programa göre, 5'inci ve 9'uncu sınıflar haftada 2 gün derse gidecek

Fotoğraf: AA

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), yüz yüze ve uzaktan eğitime aşamalı geçiş planının üçüncü aşamasına ilişkin detayları açıkladı.

2020-2021 eğitim öğretim döneminde ilk etapta okul öncesi ve 1. sınıflara ek olarak 2, 3, 4, 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitime başlayan MEB, 2 Kasım Pazartesi gününden itibaren 5. ve 9. sınıflarda başlayacak yüz yüze eğitim programının detaylarını 81 ile gönderdiği yazıyla paylaştı.

5'inci sınıflar haftada 2 gün okula gidecek

MEB'in 81 ile yolladığı yazıya göre, resmi ve özel ortaokul 5. sınıflarda haftada 2 gün toplam 12 ders saati ( 6+6), İmam Hatip ortaokullarında ise haftada 2 gün toplam 14 ders saati (7+7 ) uygulanacak.

Lise 9. sınıflar ise haftada 2 gün toplam 16 ders saati (8+8) yapılacak.

Sınıflar gruplara ayrılacak

Sınıflar, öğrenci mevcudu doğrultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrılacak, her ders süresi 30 dakika, dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak uygulanacak.

Ortaokul 5. sınıflarda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri; imam hatip ortaokul 5. sınıflarda ise Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Kur’an-ı Kerim ve Arapça dersleri yüz yüze eğitim yoluyla işlenecek.

9. sınıf öğrencileri de haftalık ders çizelgelerinde gösterilen ortak, seçmeli ve meslekî derslerin tümünden sorumlu olduklarından dolayı okul yönetimince belirlenen derslerin yüz yüze eğitim yoluyla, bunların dışında kalan derslerin ise uzaktan eğitim yoluyla tamamlamaları gerekiyor.

Diğer tüm dersler uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacak

Yüz yüze eğitim dışında kalan tüm dersler uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacak, öğrencilerin uzaktan eğitim yoluyla desteklenmelerine yönelik tedbirler okul yönetimlerince alınacak.

Yüz yüze eğitim için çocuğunu okula göndermek istemeyen velinin yazılı onayı alınacak ve okula gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacak ancak velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrenciler uzaktan eğitimle derslerine devam edecek. Öğrenciler devam ettiği sınıfın müfredatından sorumlu olacak ve tüm konu ve kazanımlardan yapılacak ölçme ve değerlendirmelere katılacaklar.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU