Bilal Erdoğan: Herkes bir playstation’ı olsun ister ama herkesin alabileceği şeyler değil Türkiye şartlarında

"Gönül istiyor ki gençler teknolojiyi sadece eğlence amaçlı görmesin"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Türkiye’de herkesin playstation alamayacağını söyledi.

Bilal Erdoğan, teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in sahibi Hakkı Alkan’ın YouTube’daki yayınına katıldı.

Erdoğan, burada Alkan’ın “Genç arkadaşları dinliyorum. En büyük problemlerinden bir tanesi eğlence için teknolojiyi kullanmak istiyorlar ama alım güçleri düşük. Zor bir coğrafyadayız. Türkiye’nin içinde bulunduğu durum yeni teknolojiyi sahiplenme konusunda onları zor durumda bırakıyor. Siz Bilal Erdoğan olarak onların bu problemlerinin ne zaman giderilebileceğini öngörüyorsunuz?“ sorusunu şöyle yanıtladı:

Teknolojiye sadece şuyum da olsun buyum da olsun gözüyle değil de, hayat kalitesini artırmak, daha verimli hale gelebilmek açısından baktığınız zaman tabii gönül istiyor ki gençler teknolojiye bu tarafından baksın. Teknolojiyi sadece eğlence amaçlı görmesin. Herkes bir playstation’ı olsun ister bir Xbox’ı olsun ister. Herkesin de alabileceği şeyler değil elbette Türkiye şartlarında.

"Çözüm bizim ortaya teknoloji ürünü koymamız"

Erdoğan, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’de herhalde akıllı telefon sayısı 70-80 milyonlara geldi. Hemen hemen her eve girdi. Çok ucuz tabletler üretildi, bunlar insanlara ulaştı. Milli Eğitim’in bir dönem tablet kampanyası vardı, okullara ulaştırmaya çalıştı filan… Bizim zamanımızda evde televizyon olup olmadığıydı teknoloji ile ilişkimiz. Şimdi bilgisayar, tablet, telefon var mı? O da yetmez güzel bir oyun konsolun var mı? Daha büyük televizyonun var mı?..

Evimizde bulaşık çamaşır makinesi geldiğini hatırlıyorum, büyük olaydı. Ülkenin gelir düzeyi arttıkça aradaki mesafeyi kapatmaya çalışacaksınız. Aradaki mesafeyi kapattıkça yeni teknolojik ilerlemeler olacak. Püf nokta sanırım bizim ortaya teknoloji ürünü koymamız. Onların Türkiye piyasasından dünyaya yayılması. Bunun için de çocukların teknolojiye gelişecekleri bir alan olarak bakmaları lazım.

Japonya merkezli teknoloji şirketi Sony, PS5'in Türkiye fiyatını geçen günlerde açıklamıştı:

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU