Geçen yıl emekliye ayrılan Petr Cech, "acil durum kalecisi" olarak futbola döndü

Chelsea, aktif kariyerini geçen yıl noktalayan ve kulüpte danışman olarak hizmet veren 38 yaşındaki Petr Cech'i "acil durum kalecisi" olarak futbola döndürdü

Petr Cech / Fotoğraf: Reuters

Premier Lig ekiplerinden Chelsea, lig yönetimine bildirdiği 25 kişilik kadroya kaleci Petr Cech'i de dahil etti.

Londra temsilcisi, aktif kariyerini geçen yıl noktalayan ve kulüpte danışman olarak hizmet veren 38 yaşındaki Çek file bekçisini yeniden kadroya aldı. 

 

 

Frank Lampard yönetimindeki Chelsea'de rekor bonservis bedeliyle transfer edilen İspanyol kaleci Kepa Arrizabalaga'nın performansı tartışılırken, sezon başında Rennes'den Senegalli kaleci Edouard Mendy takıma katılmıştı. 

Kulübün internet sitesinde, Cech'in koronavirüs salgınına karşı tedbir amacıyla dördüncü kaleci olarak kadroya alındığı ve sözleşmesinin bulunmadığı kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

15 kupa kazandı

2004 ile 2015 yılları arasında kalesini koruduğu Chelsea'de birer UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi, 4'er Premier Lig ve Federasyon Kupası, 3 Lig Kupası ve 2 Community Shield şampiyonluğu yaşamıştı.

Söz konusu dönemde Londra ekibiyle 494 kez sahaya inen deneyimli kaleci, 393 gol yemiş ve 228 maçı gol yemeden tamamlamıştı.

Petr Cech, 1 Temmuz 2019'da aktif futbol kariyerini sonlandırmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU