Tüketici temsilcileri: Pandemide fiyat aldatmacası arttı; 5 liralık ürün önce 10 liraya çıkıyor, sonra “indirim” diye 7 liraya satılıyor

Koronavirüs salgını nedeniyle hanehalkının alım gücünde düşme yaşanırken, bazı firmaların fiyatları kağıt üzerinde artırıp sonra yüzde 25-50 seviyesinde indirim duyurusu yaptıkları ifade ediliyor

Fotoğraf: Unsplash.com/@mauveine

Tüketici Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, Sözcü Gazetesi’nden Özlem Ermiş Beyhan’a yaptığı açıklamada firmaların aldatmacalarının arttığını söyledi. 

“5 liralık ürünü 10 lira yapıp, sonra ‘7 liraya indirdik' diyorlar. Bu konuda hiçbir denetim yok, vatandaş tamamen bu sahtekarların eline bırakılmış durumda” diyen Çakar, piyasanın tamamen başı boş bırakıldığını söyledi. 

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı, “Bugün işsizlik, yoksulluk öyle bir seviyede ki indirimsiz olan hiçbir ürüne bakılmıyor bile. Firmalar da işte bunu kullanıyor. Marketlerin yanı sıra internette de fiyat aldatmacası çok sık yapılıyor” dedi. 

Firmaların fiyatı aynı tutup gramajı düşürmeleri de kullanılan yollardan biri. 

Konuyla ilgili Sözcü’ye konuşan Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu “Tüketicilerin marketlerden almış olduğu paketlenmiş ürünlerde artık çok dikkatli olması lazım. Çünkü gizli bir zamla karşı karşıyalar. Bu şampuan 600 mililitre olması gerekirken 550 mililitreye düşmüş. Tüketici alışkanlıkları istismar ediliyor” açıklamasını yaptı. 


Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU