Cumhurbaşkanı Erdoğan: Macron'un esas gayesi, İslam ve Müslümanlarla hesaplaşmaktır

İslam bölgelerinde yaşanan çatışmaların Müslümanlara büyük zarar verdiğini söyleyen Erdoğan, "Dünya genelinde her gün ortalama bin Müslüman kardeşimizi teröre veya şiddete kurban veriyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam ülkeleri Diyanet buluşması dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Erdoğan yayınladığı mesajda, "Müslümanlar olarak terörden açlığa iç kavgalardan tefrikalara pek çok çetin zorluklarla yüzleşiyoruz" dedi.

İslam bölgelerinde "kan ve gözyaşı"nın kol geldiğini söyleyen Erdoğan, "Asırlar boyunca insanlığa ışık tutan, ilim, hikmet ve barışla anılan kadim İslam beldelerinden, bugün, ne yazık ki feryatlar yükseliyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti:

Dünya genelinde her gün ortalama bin Müslüman kardeşimizi teröre veya şiddete kurban veriyoruz. Ölenin de öldürenin de ‘Allah-u Ekber’ dediği bir tabloyu bizim kabul etmemiz asla mümkün değildir. Bu dinin mensupları asla katliam yapmaz, yapamaz. Bugün Müslümanlar Irak’tan Yemen’e etnik ve mezhep kökenli kavgalarla karşı karşıya kalıyorsa bunun sebebi Kuran’dan ve hadislerden uzaklaşmamızdır.

"Üstünlüğün mülkte değil takvada olduğunu inanıyoruz"

İslam bölgelerindeki çatışmaların Müslümanlara zarar verdiğini ifade eden Erdoğan, "Biz üstünlüğün malda, mülkte, ırkta değil; takvada olduğuna inanıyor, böyle iman ediyoruz" dedi.

"Birbirimizi etnik kimliğinden ırkından dolayı değil sadece Allah için Allah’ın rızası için seveceğiz" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Unutmayalım ki kainat boşluk kabul etmez hak ve hakikatin geri çekildiği yeri hemen batıl işgal eder.  DEAŞ gibi terör örgütlerinin pençesine düşeceklerdir. Dinimizin hakiki mesajların duyurulması büyük önem arz ediyor. Bu konuda hepimizin gayret sarf etmesi gerekiyor. Müslümanların içinde bulunduğu üzücü manzara emperyalistlere ve İslam düşmanlarına cesaret vermektedir. İslam'ın yükselişinden rahatsız olanlar, bizzat kendilerinin sebep olduğu krizleri öne sürerek, dinimize saldırmaktadır. 

Macron'a tepki

İslam ve Müslüman karşıtı söylemleri, "Batılı siyasetçilerin başarısızlıklarını örtmek için başvurdukları en kullanışlı aparatlar" olarak niteleyen Erdoğan, "Yakın zamanda gündeme getirilen Fransız, Avrupa Avusturya İslam’ı gibi kavramlar bunun en önemli örnekleridir. Terörle mücadeleden ziyade zulme tepki vermeyen zalime ses çıkarmayan pasif, pısırık korkak bir Müslüman profili hayal ediliyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un başını çektiği bu tür girişimlerin esas gayesi, İslam’la ve Müslümanlarla hesaplaşmaktır" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU