The Walking Dead'in yaratıcısı: Rick Grimes'ın ayrılışı yeni hikayelere kapı açtı

The Walking Dead ve World Beyond'un yapımında yer alan Scott Gimple, sevilen karakterin ayrılışının evrenin farklı kısımlarının keşfine olanak tanıdığını belirtti

The Walking Dead kısa süre önce yayımlanan 10. sezon finaliyle hayranlarının kafasında yine pek çok soru işareti doğurmuştu (AMC)

The Walking Dead (TWD) evreninin yeni dizisi World Beyond, Andrew Lincoln’ün hayat verdiği Rick Grimes karakterinin uzun süredir planlanan gidişiyle birlikte ortaya çıktı.

Angela Kang'dan önce dizinin program direktörü olan Scott Gimple, Rick Grimes’ın ana diziden ayrılma fikrini 4. sezondan itibaren düşündüğünü ve karakterin 8. sezonda ayrılması planlansa da bunun 9. sezona sarktığını belirtti. Comic Book'un haberine göre Rick’in ayrılışı nihayetinde 3 dizilik büyük bir evreni yarattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rick, TWD’de, Civic Republic Military (CRM) isimli grup tarafından üstünde iç içe geçmiş üç halkalı simge bulunan bir helikopterle götürülmüştü.

Scott Gimple ve TWD’nin eski yazarlarından Matt Negrete’nin kaleme aldığı yeni spin-off (orijinal yapımdaki bir konuya ya da karaktere odaklanan yan ürün -ed.n.) World Beyond’da ise, TWD'deki Rick Grimes’i yeni maceralar bekliyor olabilir çünkü CRM, söz konusu dizide ortaya çıktı.

Ayrıca Gimple’a göre, esrarengiz bir logoya sahip helikopterle anlatı, bütün evreni kapsayan büyük bir hikayeye dönüştü. Yapımcı şöyle konuştu:

Rick Grimes bütün evrene bağlı olmasına rağmen mitoloji öylesine gelişip detaylandı ki keşfedilecek birçok dünya oluştu.

CRM ilk olarak, TWD’deki Scavengers’la birlikte ortaya çıkmış, ardından Fear of Walking Dead’in (FoWD) 5. sezonunda görülmüştü. Grup artık, evrenin farklı dizilerini birbirine bağlayan merkez haline geldi.

Evrense hayli zengin bir yapıya büründü. Yaratıcıların CRM dışında, TWD’deki Commonwealth ve FoWD’in 6. sezonunda görülen yeni bir gizemli tehdit gibi birçok hikayenin yolda olduğunu, bunların üzerinde sıkıca çalıştıkları biliniyor.

 

Independent Türkçe, Comic Book

DAHA FAZLA HABER OKU