The Walking Dead’in sona ereceği tarih yeni bir müjdeyle açıklandı: İki yeni zombi dizisi geliyor

The Walking Dead, uzun süredir beklenen 10. sezon finaliyle 4 Ekim’de dönüyor

Dizinin merakla beklenen sezon finali pandemi yüzünden ertelenmişti (IMDb)

The Walking Dead, ölümden doğan zombileri konu alıyor olabilir. Ama bu, dizinin ünlü zombileri gibi sonsuza dek devam edeceği anlamına gelmiyor.

Dizinin yayımlandığı AMC kanalı, The Walking Dead’in 2022’de 11. sezonda sona ereceğini duyurdu. Ancak zombi evrenindeki maceralar daha yeni başlıyor. İzleyiciler The Walking Dead: World Beyond’un yayımlanacağı günü heyecanla beklerken, iki yeni spinoff dizisinin yolda olduğu açıklandı.

AMC’den yapılan basın açıklamasına göre 24 bölümden oluşan genişletilmiş final sezonu, pandemi nedeniyle ertelenen 10. sezon finalini de içerecek. Ayrıca 10. sezona ait 6 bonus bölüm de izleyicilerle buluşacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak dizinin ekrana taşıdığı büyük anlatı, bu bölümlerle sona ermiyor. Fear The Walking Dead, World Beyond ve Rick Grimes’a odaklanacak sinema filminin yanı sıra, amiral gemisi niteliğindeki dizinin bıraktığı boşluğu dolduracak iki yeni dizi hazırlanıyor.

AMC’nin duyurusuna göre devam dizilerinden 2023’te yayımlanması beklenen ilki, Daryl Dixon ve Carol Peletier’e odaklanacak.

İkincisiyse Tales of the Walking Dead adlı bir antoloji dizisi olacak. Söz konusu yapım, "yeni veya mevcut karakterlere, arka planlara veya diğer bağımsız deneyimlere odaklanan, her bölümde farklı olayların işleneceği bir antoloji" diye niteleniyor.

Bu niteleme, daha önce ölenler dahil olmak üzere The Walking Dead evrenindeki karakterlerin geri gelebileceği anlamına geliyor.

The Walking Dead, uzun süredir beklenen 10. sezon finaliyle 4 Ekim’de dönüyor.

 

Independent Türkçe, Gizmodo

DAHA FAZLA HABER OKU