İYİ Parti'li Özdağ, İstanbul İl Başkanı Kavuncu'yu FETÖ mensubu olmakla suçladı

CNN Türk'teki programa Kavuncu da bağlandı. Özdağ’ın açıklamalarını iftira olarak niteleyen Kavuncu suç duyurusunda bulunacağını söyledi

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu FETÖ mensubu olmakla suçladı.

"Buğra Kavuncu İYİ Parti'ye gelmeden önce Meral Akşener'i FETÖ'cü olabileceği konusunda uyardım" diyen Özdağ, "Meral Hanım, güvenlik konusunda devletin en önemli kişisiyle görüştüğünü ve Buğra Kavuncu hakkında olumsuz bir bilgi olmadığını bana söyledi. Ben de kendisine devlet elindeki her bilgiyi vermez dedim" ifadelerini kullandı.

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu programa katılan Özdağ, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ mensubu olduğu iddiasını, Kazakistan’da bulunduğu yıllarda, FETÖ'den kapatılan Kazak Türk İş Adamları Derneği'nin yöneticisi olmasına dayandırdı.

Kavuncu: Suç duyurusunda bulunacağım

Hakan’ın sunduğu yayına cevap hakkı doğması nedeniyle bağlayan Kavuncu Özdağ’ın açıklamalarını iftira olarak niteledi.

Kendisine yöneltilen iddialarla ilgili suç duyurusunda bulunacağını ifade eden Kavuncu, “Bu tür iftiralarla kendine yol açması utanç verici. Bu alçaklığı yapanlarla sonuna kadar hesaplaşacağım” dedi.

Kavuncu ayrıca parti tüzüğünün kendisine verdiği tüm yetkileri kullanacağını atılan iftiralara ilişkin ise hukuki mücadelesini yapacağını kaydetti.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı: 39 ilçe başkanı ve teşkilatı  Kavuncu'nun arkasında

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı, 39 ilçe başkanı ve teşkilatının Kavuncu'nun arkasında olduğunu teyit etmek için İl Başkanlığı'na geldiği yönünde bir açıklama yaptı.

"Bahse konu olan iftiracı şahıs için bulunacağı suç duyurusuna eşlik edeceklerini belirtti" denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

İstanbul'un 39 ilçe başkanı ve teşkilatı, İl Başkanımızın arkasında olduğunu teyit etmek için İl Başkanlığımıza gelmiş ve İl Başkanımızı desteklediklerini bildirmiş ve İl Başkanımızın, bahse konu olan iftiracı şahıs için bulunacağı suç duyurusuna eşlik edeceklerini de belirtmişlerdir. Ayrıca ilçe başkanlarımız, malum şahsın açıklamalarını kınayacak bir bildiri kaleme alacaklardır. Aksaray Milletvekilimiz Ayhan Erel, bu akşamki yayının ardından grup toplantısına katılmama kararından vazgeçerek yarınki grup toplantısına katılacağını İl Başkanımıza bildirmiştir. Antalya Milletvekilimiz Feridun Bahşi de olmak üzere Milletvekillerimiz ve Genel Başkan Yardımcılarımız, İl Başkanımıza destek olacaklarını bildirmiştir.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU