MHP'den "askıda ekmek" kampanyasını eleştirenlere tepki: Ekonominin batakta olduğu çıkarımında bulunan densizler çekilin!

Bahçeli'nin başlattığı "askıda ekmek" kampanyasını eleştirenlere tepki gösteren Yalçın, "Askıda ekmeğe siyaset katmak milletin sofrasına necaset bulaştırmaktır" ifadesini kullandı

Fotoğraf: Twitter

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin başlattığı "askıda ekmek" kampanyasını eleştirenlere tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yalçın, "askıda ekmek" projesiyle yüzyıllık bir geleneği devam ettirdiklerini ifade etti.

Yalçın, söz konusu projenin siyasete alet edilmesini, "milletin sofrasına necaset bulaştırmak" olarak niteledi.

Yalçın sosyal medya hesabından şunları kaydetti:

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin başlattığı askıda ekmek kampanyası bazı ciğersizlerin midesine dokundu. Aşımızı taşa çevirenler, soframıza tefrika taşıyanlar, huzurumuza kaos doğrayanlar iş başında.

Haramla beslenip zehir kusan tipler helal lokmanın değerini ne bilsin!  Kimselere ahvalini açmadan ihtiyacını gidermenin tat ve saffetini utanmazlar nasıl hissetsin!

Askıda ekmek, asil ve âlicenap ecdadımızın yüzlerce yıllık tesanüt geleneğinin bugüne yansımasıdır. Yaralamadan yardım etme,  incitmeden paylaşma inceliğinin muazzam bir tezahürüdür.

Askıda ekmeğe siyaset katmak ve bundan suni gündemler icat etmek; milletin aşına kir akıtmaktır, ekmeğine zehir sürmektir, sofrasına necaset bulaştırmaktır.

Askıda ekmek kampanyasından ekonominin batakta olduğu, milletin fakrüzaruret içinde kaldığı çıkarımında bulunan densizler çekilin! Millî kültürümüzün yüksek değerlerini mülevves ellerinizle kirletmeyin.

"Askıda ekmek" kampanyasına gelen eleştiriler

Bahçelinin başlattığı "askıda ekmek" projesine bazı partilerden eleştiri gelmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP'li Faik Öztrak, “Saray ittifakı milletimizi bir ekmeğe muhtaç etti. Milletimizi yokluğa düşürenlerden biri millete sabır telkin ederken, diğeri millete 'askıda ekmek' vaat ediyor. Milletimiz kimlerin ne yaptığını görüyor, notlarını veriyor, ilk sandıkta da bunların alayını evlerine gönderecek” ifadelerini kullanmıştı.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan da, “Askıda ekmek diye bir proje başlattılar. Bu yaptıklarından hiç utanmıyorlar mı? Bir ülkede adaleti, insan haklarını, demokrasiyi askıya alırsanız o ekmeği de askıya koymak zorunda kalırsınız. Milliyetçilik askıya ekmek bırakmak değildir” şeklinde konuşmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU