Yeni istihdam paketi TBMM’ye sunuldu: Kısa çalışma ödeneğinin 8 ay daha uzatılması ve vergi-SGK borçlarının yapılandırılması gündemde

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, kısa çalışma ödeneğinin süresinin haziran sonuna kadar uzatılması, damga vergisi istisnaları gibi maddeleri içeren teklifi TBMM Başkanlığı’na sunduklarını duyurdu

Fotoğraf: Pexels.com/@yury-kim-181374

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yeni istihdam paketine ilişkin açıklama yaptı.

Muş, TBMM’ye sundukları kanunun teklifinde, pandeminin ekonomik etkilerin azaltmak amacıyla 31 Ağustos’a kadar sürdürülen daha sonra 31 Ekim’e uzatılan kısa çalışma ödeneğinin 30 Haziran 2021'e kadar uzatılabilmesinin de yer aldığını söyledi. 

Mehmet Muş, kanun teklifinin, 2019 Ocak ile 20 Nisan 2020 arasında en düşük sigortalı sayısına ek, ilave istihdam yapılması durumunda çalışanların SGK prim desteğinin İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanması ve yeni istihdam artışı sağlamak üzere kısmi zamanlı çalışmayı kabul eden hizmet erbabına gelir ve damga vergisi istisnası getirilmesini de öngördüğünü söyledi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Muş "Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili bir çalışmamız var. Tamamladığımızda kanun teklifinin görüşmeleri sırasında Plan ve Bütçe Komisyonuna sunacağız” ifadelerini kullandı. 


AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU