Mehmet Sepil'den kulüplerdeki dernek yapısına eleştiri: Sisteminin çalışmadığı belli, en iyi örnekleri de üç İstanbul takımı

Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, dernek statüsünde yönetilen kulüplerdeki yöneticilerin harcamalardan sorumlu olmadığını belirterek, "Paralar harcanıyor, kısa dönemli başarılara bakılıyor" dedi

Mehmet Sepil / Fotoğraf: AA

Kulüpler Birliği Vakfı ve Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Türk futbolunda Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan gibi üretmeye çalışan başkanların zorlandığını dile getiren Sepil, Altınordu gibi yetiştirici kulüpleri koruyan bir sistemin olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

Onları özendiren hiçbir şey yok, her şey lafta. Ben Kulüpler Birliği Başkanı olduğumdan beri bunu net olarak görüyorum. Elimden geldiği kadar buna karşı çıkmaya ve görüşlerimi her fırsatta söylemeye çalışıyorum. Seyit Mehmet Özkan'ın görevini bırakacağını düşünmüyorum ama bizlerin de onu teşvik etmemiz ve değerini çok iyi bilmemiz gerekiyor.

"Üç İstanbul takımının borçları 2 milyar dolar, teknik olarak iflasta"

Taraftarların kapalı durumdaki dernek üyeliklerinin açılması konusunda isteklerinin olduğunu belirten Sepil, şu ifadeleri kullandı:

Maalesef geçmişte özellikle İzmir takımları için başarısızlığın en büyük nedeni dernek sistemi. Dernek yöneticileri harcamalarından sorumlu değil. Paralar harcanıyor, kısa dönemli başarılara bakılıyor. Dernek sisteminin çalışmadığı belli. En iyi örnekleri de üç İstanbul takımı. Borçları 2 milyar dolar. Esasen hepsi teknik olarak iflasta. O kulüpler de çok önemli değerlerimiz, hepsi birçok amatör branş barındırıyor. 

Dünyadaki kulüplerde dernek yerine anonim şirketlerin çokça kullanıldığını aktaran Sepil, "Yeni spor yasasında şirketleşmeye yönelik sportif anonim şirket yapısı getiriliyor. Şirketleşmeye yönelik çok ciddi çalışmalar var" değerlendirmesinde bulundu.

"Şu an görüştüğümüz yatırımcılar var"

Göztepe'nin anonim şirket olduğunu ve borcu olmadığı için yatırımcıların ilgisini çektiğini kaydeden Sepil, şunları kaydetti:

Şu an görüştüğümüz yatırımcılar var, bunlardan bazıları yüzde 10-20 oranında, bazıları daha fazla hisse almak istiyor. Bu olursa hem İzmir için hem Türk futbolu hem Göztepe için çok iyi olacak. Benim de buradan ayrılacağım gün Göztepe'yi tamamen kendi kendini finanse edebilen bir yapıda bırakabilirsem bunu çok büyük başarı olarak göreceğim. Bizler futbol yönetimini uluslararası standartlarda  yapamıyoruz, noksanlarımız var, gelen yatırımcıdan futbolun yönetiminde faydalanacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU