Hatay’da 3 ilçeye yayılan orman yangını sürüyor… Şiddetli rüzgar havadan müdahaleye izin vermiyor

Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan İskenderun ve Arsuz ilçelerine sıçrayan yangında söndürme çalışmalarına karadan devam ediliyor

Hatay'ın Belen İlçesi Sarımazı Mahallesi'nde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle İskenderin ve Arsuz ilçelerine de yayılan yangını söndürme çalışmalarına günün ilk ışıklarıyla yeniden başlandı.

Bazı yerleşim yerlerinde hasara neden olan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Yangına şiddetli rüzgar nedeniyle havadan müdahale edilemiyor.

 

20201010_2_44764914_58783876.jpg
Fotoğraf: AA

 

Yerleşim yerleri de yandı 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay'daki orman yangınının 300-400 hektarlık bir alanı kapsadığını belirterek, "Yangından 7 daire, 11 müstakil ev, 14 iş yeri, 8 fabrika, 4 araç, 3 depo, 35 arı kovanı ve 70 vatandaşımız etkilendi. Hasar tespit çalışmaları yangın bittikten sonra devam edecek." dedi.

 

AW136118_02.jpg
Fotoğraf: AA

 

“Görgü tanıkları olduğuna dair bazı söylemler var”

Pakdemirli, yangının terörle bağlantılı olduğuna dair iddialara ilişkin de şunları söyledi:

Bununla ilgili orman teşkilatımızın da bazı kaygı ve şüpheleri var. Bizim şu anki işimiz yangını kontrol altına almak ve söndürmek. Bunla alakalı Hatay Valiliği çok yönlü soruşturmayı bir yandan sürdürüyor. Bazı görgü tanıkları olduğuna dair bazı söylemler var.

Sınırın ötesi de yanıyor

Bu arada Hatay'ın Yayladağı ilçesi karşısındaki Suriye'nin Lazkiye kenti kırsalında çıkan orman yangını da devam ediyor.

Bölgeden yükselen alevler, sınır bölgesinden de görülüyor. Yangının Türkiye'ye sıçrama ihtimaline karşı yangın söndürme ekipleri de bölgede hazır bekletiliyor. Alevler dün gece saatlerinde Türkiye'ye sıçramış, ekiplerin müdahalesiyle yangın büyümeden söndürülmüştü.

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU