Kılıçdaroğlu’nun 9 yıl önce Ataşehir’de açılışını yaptığı parktan Deniz Gezmiş’in adı silindi

Devrimci hareketin bilinen ismi Deniz Gezmiş’in adının verildiği parkın adı kaymakamlığın talebi üzerine değiştirildi. Açılışını Kılıçdaroğlu’nun yaptığı parka, geçici olarak Deprem Parkı adı verildi

Yapılan değişiklik sonucu parkın yeni ismi "Deprem Parkı" olurken, Deniz Gezmiş'in heykeli halen parkın orta yerinde duruyor / Fotoğraf: Hürriyet Gazetesi

68 kuşağı devrimci gençliğin lider isimleri arasında yer alan Deniz Gezmiş, 6 Mayıs 1972'de Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'la birlikte idam edildi.

İdamın ardından sembole dönüşen Deniz Gezmiş'in adı 9 yıl önce Ataşehir'e bağlı olan ve 12 Eylül 1980 öncesinde sol görüşlülerin yoğun olması nedeniyle "1 Mayıs Mahallesi" olarak da anılan Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'ndeki parka verildi.

CHP'li Ataşehir Belediyesi tarafından yaptırılan park bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 3 Nisan 2011’de açıldı.

Ancak Hürriyet Gazetesi’nden Özgür Altuncu’nun haberine göre  Deniz Gezmiş Parkı’nın adı Ataşehir Kaymakamlığı'nın girişimiyle değiştirilerek,  Deprem Parkı’na çevrildi.

Konuyla ilgili Ataşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada sürecin gelişimi şöyle oldu.

16 Eylül 2020 tarihinde Ataşehir Kaymakamlığı belediyeye resmi bir yazı göndererek ana arterde yer alan parka isim verme yetkisinin ilçe belediyesinde değil, İBB Meclisi’nde olduğu iddia edilerek isim tabelasının sökülmesi istendi.

Kaymakamlıktan gelen yazı üzerine Ataşehir Belediyesi, ‘Deniz Gezmiş Parkı’ yazısını söktü.

Kaymakamlık şikayetleri gerekçe göstererek soruşturma açtı

İddiaya göre kaymakamlıktan gelen bu talepte bazı vatandaşların şikayeti etkili oldu.

Şikayet sonunda açılan idari soruşturmada parka ismin hukuksuz şekilde verildiğine hükmedildi.

9 yıl sonra gelen bu talep üzerine İBB tarafından ilan edilen deprem parkları arasında yer aldığı için parka geçici olarak Deprem Parkı adı verildi, İBB tabelası konuldu.

Parktan ismi kaldırılan Deniz Gezmiş’in heykeli parkın orta yerinde durmaya devam ediyor.

Independent Türkçe / Hürriyet

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU