Pilotlar artık UFO gördüm diyebilecek

ABD donanması UFO gören pilotların şahit olduklarını çekinmeden rapor etmelerini istiyor

ABD donanması pilotlarının UFO (Tanımlanamayan Uçan Cisim) gördükleri zaman bunu rapor etmeleri için yeni sistemler uygulamaya koydu. Yeni uygulama, UFO görme vakalarında yaşanan gizemli artışın ardından geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Son yıllarda pilotların uçuş sırasında gizemli uçan cisimler görme vakalarında büyük bir artış yaşandı. “Açıklanamayan hava olayları” olarak da anılan bu fenomen, artık ayda birkaç kez yaşanıyor.

Genellikle garip görünüşlü olarak tanımlanan ve ABD uçaklarından daha hızlı uçtukları belirtilen bu cisimlerin ne olabileceğine ilişkin ABD’nin resmi bir açıklaması bulunmuyor.

 

 

UFO'ları keşfetme çabasının parçası

ABD donanması artık pilotların gördükleri UFO’ları daha kolay ve çekinmeden rapor etmeleri için yeni sistemler uygulamaya koyuyor. Yeni sistem, UFO’ların aslında ne oldukları ve nereden geldiklerini bulma çabasının bir parçası.

Konuyla ilgili Washington Post’a konuşan Enformasyon Savaşı Deniz Harekat Başkan Yardımcısı Ofis Sözcüsü Joseph Gradisher, “Bu ihlaller 2014’ten bu yana düzenli olarak gerçekleşiyor. Meselenin kökenine inmek istiyoruz. Bunu kimin yaptığını, nereden geldiğini ve niyetlerinin ne olduğunu belirlememiz gerekiyor. Bunun tekrar olmasını engellemenin yollarını bulmalıyız” dedi.

Gradisher, ordunun her raporu araştıracağını vurguladı.

 

 

Sistemdeki bu büyük değişiklik, UFO’ların pilotlar tarafından takip edildiğini ve Pentagon’un ele geçirdiği ancak yetkililerin ne olduğunu bilmediği tuhaf maddeleri gösteren resmi raporların yayımlanmasının ardından geldi.

Pilotlar hava giriş çıkışı ya da uçmayı sağlayacak belirgin bir özelliği olmadan ilerleyen beyaz ve garip şekilli cisimler gördüklerini belirtiyor.  

Kariyerlerine zarar verir diye konuşmuyorlardı

Genelde mühendislik eğitimi almış olmalarına rağmen pilotların bu tuhaf görüntüyü bildirmekten korktuğu söyleniyor. Pilotlar konuşmaktan çekiniyor çünkü bu durumun kariyerlerine zarar verebileceğini düşünüyor. Ayrıca iddialar genellikle araştırılacak ölçüde ilgi çekmiyor.

ABD ordusuna göre, yeni sistem pilotların bunları rapor etmesine ve ilgili makamlara iletildiğinden emin olmalarına izin verecek.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU