Habertürk yazarının MHP’li Haberal’ı eleştirdiği yazısına sansür

Karaca, bugünkü köşe yazısında "Hayatım boyunca çok pişkin açıklamaya tanıdık oldum ama itiraf edeyim bu açıklama kadar berbat bir şey görmedim" demişti

Fotoğraf: AA

Habertürk, yazarı Nihal Bengisu Karaca'nın MHP Milletvekili Erkan Haberal'ı eleştirdiği yazısını yayından kaldırdı. 

 Karaca, bugünkü köşe yazısında MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal ile Ankara Büyükşehir Belediyesi görevlisi arasında yaşanan tartışmayla ilgili yazmıştı.

Karaca sabah saatlerinde yayımlanan yazıda, "Hayatım boyunca çok pişkin açıklamaya tanıdık oldum ama itiraf edeyim bu açıklama kadar berbat bir şey görmedim" düşüncesini dile getirmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karaca yazısında şunları söylemişti: 

Hayatım boyunca çok pişkin açıklamaya tanıdık oldum ama itiraf edeyim bu açıklama kadar berbat bir şey görmedim. Beyefendi kendisinin mağdur olduğuna inanıyor. İşçiye tazminat davası açmayı düşündüğünü açıklamasına ramak kalmış. Özür dilemediği gibi neredeyse özür bekliyor. Beyefendi hadiseden üzüntü duyduğunu söylemiş. Ama kendisine yalakalık yapmak için imdadına koşan ne kadar önemsiz gazeteci ve siyasetçi varsa hepsinin tivitini, bu olayı 'Ankara belediyesine pkk’lılar doldurmuş onlar da vekilimize kumpas kurmuş' diye yorumlayan ebleh açıklamaları retweet etmesi gösteriyor ki, ‘üzüntü’ filan duymamış.

Hayır bunların hiçbiri doğal değil. Doğal olan, böyle bir olayın hiç olmamasıdır. Diyelim oldu, doğal olan, o şoförle yolları ayırmak ve samimi olarak mahcup olmak, kamuoyundan özür dilemektir. Doğal olan vekillik makamını milletin, görevini yapan insanların ve hukukun üzerinde görenlerin ders almasını sağlayacak önlemlerin devreye girmesidir. Ancak ve ne yazık ki ne devlet ne siyaset ne siyaseti tamamen kendi keyfine göre dizayn eden mevcut yönetim kafası, doğal mecrayı, yani hukuku, teamülü, adabı ve hatta kamu vicdanını incitme korkusu gibi bir izan hattını bile kullanmıyor.

Ne olmuştu?

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'in Ankara Hacı Bayram Veli Camii'ndeki cenaze töreninde, araçla kapalı alana girmek istediği belirtilen Meclis İdare Amiri ve MHP Milletvekili Erkan Haberal'ın şoförü, belediye görevlisine görevlisine çarpmıştı.

Güvenlik görevlisinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken olay anının görüntüleri sosyal medyada yayılmış ve tepki çekmişti. Bazı kullanıcılar, şoförün bilerek ve isteyerek belediye görevlisini ezmeye çalıştığını yazmıştı.

Olayı “müessif ve münasebetsiz” olarak niteleyen Haberal, “Resmî otomobilimi kullanan şoför arkadaşımla camiye giriş esnasında Büyükşehir Belediyesi ANFA görevlisinin son derece kaba ve kırıcı muamelesine maruz kaldım” demişti.

Haberal, “Doğal olarak da şoförüm tepkisini gösterip otomobili sürünce orada görevli bulunan bir şahsa çarpmış, bunun üzerine da şahsıma iftira kampanyası hazırlanarak sosyal medyadan servis edilmiştir” ifadesini kullanmıştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili olarak adli işlem başlatıldığını ve özel güvenlik görevlisinin hayati tehlikesinin bulunmadığını açıklamıştı.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU