Diyanet: Başkanımıza atfen yapılan paylaşım yalan ve iftiradan ibaret

Erbaş’a dayandırılan sözler ile ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı açıklama yaptı. Başkanlıktan "Söz konusu hesabın paylaştığı iftira ve hakaretlerle ilgili hukuki süreç başlatılmıştır" denildi

Fotoğraf: AA

Diyanet İşleri Başkanlığı, Prof. Dr. Ali Erbaş’a atfen yapılan “Fakirler cennette, şehit mertebesine yakın yedi kat yüksekte olacaklar. Belki de biz onları kıskanacağız” paylaşımının Erbaş’a ait olmadığını ve bu paylaşımın yalan ve iftiradan ibaret olduğunu açıkladı.

Başkanlık ayrıca, Erbaş'ı hedef alan paylaşımlarla ilgili olarak hukuki süreç başlatıldığını bildirdi.  

Paylaşımlarının dikkate alınmaması istenen Diyanet açıklamasında şunlar kaydedildi:

Maalesef aralarında sanatçı, gazeteci ve siyasetçilerin de bulunduğu birçok kişinin akla ve mantığa sığmayan bu içeriklerin doğruluğunu araştırmadan paylaşarak yalan ve iftiranın yayılmasına ve kamuoyunu yanlış yönlendirerek Başkanlığımız ve Başkanımıza karşı bir linç kampanyasının başlatılmasına sebep olduğuna üzülerek şahit olmaktayız. İletişim teknolojilerinin bu kadar geliştiği çağımızda, iletişim ahlakının bu denli yitirilmesi geleceğimiz adına kaygı vericidir. Söz konusu hesabın paylaştığı iftira ve hakaretlerle ilgili hukuki süreç başlatılmıştır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU