Trump'a bir darbe de Hulk'tan: Şöhretler Kaldırımı'ndaki yıldızını kazmayla parçaladı

ABD Başkanı'nın Hollywood yıldızı, göreve gelmesinden bu yana birçok kez saldırıya maruz kaldı

İşçiler tahrif edilen yıldızı eski haline getirmeye çalıştı (AaronP/Bauer-Griffin/GC Images)

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kovid-19'a yakalandığını duyurmasından saatler sonra Hollywood Şöhretler Kaldırımı'nda adının yer aldığı yıldıza zarar verildiği anlaşıldı.

Guardian'ın haberinde, Los Angeles Polis Teşkilatı'ndan (LAPD) yetkililerin cuma sabahı ihbar üzerine olay yerine gittiği ancak meseleye dair yapılan açıklamada tahribatın boyutuyla ilgili bilgi verilmediği kaydedildi.

Hollywood magazininin ünlü sitesi TMZ ise The Incredible Hulk kostümü içindeki bir adamın Trump'ın adının bulunduğu yıldıza kazmayla vurup "tanınmayacak hale gelecek şekilde yok ettiğini" aktardı.

Paylaşılan görüntüler Trump'ın adının kaldırımdan tamamen silinmiş olduğunu ortaya koyarken, LAPD yıldızın The Incredible Hulk kostümlü bir kişi tarafından hasar görüp görmediğini doğrulamadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şöhretler Kaldırımı'ndaki saldırı, Trump'ın koronavirüse yakalandığını duyurmasının hemen ardından gerçekleşmiş olsa da iki olay arasında bir bağlantı bulunup bulunmadığı henüz netlik kazanmadı.

Trump'ın Hollywood yıldızı daha önce de saldırılara maruz kalmıştı. Yıldız, Trump'ın Beyaz Saray'a geçmesi sonrası birçok kez tahrif edilirken, Başkan'ın destekçileriyse hasarı ortadan kaldırmaya çalışmıştı.

Yıldız 2016'da balyozla yok edilmiş, 2018'de kazmayla tahrif edilmiş, Haziran 2020'deyse üzerine Siyahilerin Hayatı Önemlidir hareketiyle ilgili sloganlar yazılmıştı. 2016'daki bir başka eylemdeyse, bir sanatçı Trump'ın göç politikalarını protesto etmek için bu yıldızın etrafına minyatür duvar örmüştü.

Şöhretler Kaldırımı'nın idaresinden sorumlu Hollywood Ticaret Odası, hasar gören her yıldızın kâr amacı gütmeyen tarafsız bir kuruş olan Hollywood Tarih Vakfı tarafından yenilendiğini bildirdi.

Olay sonrası açıklama yapan Hollywood Ticaret Odası İcra Kurulu Başkanı Rana Ghadban, "Demokrasimiz hukuka saygı temeline dayanır. İnsanlar oy vererek ve kamu mülkünü yok etmeyerek gerçek bir fark yaratabilir" dedi.

 

Independent Türkçe, Guardian  

DAHA FAZLA HABER OKU