Emin Çölaşan: 2023 masalını iktidar medyası bile görmezden geldi

“İktidar medyasının bu tavrı son derece önemli bir olaydır. Demek ki onlar da yutmamış!”

Fotoğraf: AA

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Yeni Ekonomi Programı’nda yaptığı açıklamaların iktidara yakın gazeteler tarafından dahi görmezden gelindiğini söyledi.

Çölaşan bugünkü köşe yazısında Albayrak’ın hükümetin ekonomi konusunda bir numaralı sorumlusu olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

İktidar medyası ona adeta bir ilahmış gibi tapıyor ve aynı zamanda korkuyor. İşte bu yüzden onun çok sıradan açıklamaları bile yandaş-yalaka iktidar medyasında saatlerce yer buluyor, gazetelerinde çarşaf çarşaf yayınlanıyor… Zira devlet kaynaklarından beslenen o medyanın maması Berat Bey'in ellerinde ve iki dudağının arasında.

Albayrak’ın açıkladığı YEP’i hatırlatan Çölaşan, şöyle yazdı:

Herkes zannetti ki yeni bir şeyler söyleyecek, önümüze yeni ufuklar açacak… Hayır, yeni olan hiçbir şey yoktu. O kadar yoktu ki, dün bu yandaş gazetelerin birinci sayfalarına baktım, düşünün ki, biri dışında onlar da bu çok önemli açıklamaları görmezden gelmiş, haberi küçültüp birinci sayfalarının alt kısmında yer vermek zorunda kalmıştı. İktidar medyasının bu tavrı son derece önemli bir olaydır. Demek ki onlar da yutmamış!

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU