"Muhalefet, medya algısı ile şeytanlaştırıldı, iktidar söylemini yumuşatmalı"

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, CHP liderine yapılan saldırının muhalefetin medya algısı ile şeytanlaştırılmasının eseri olduğunu savundu. SP lideri, iktidarın kullandığı dili yumuşatması gerektiğini söyledi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, iktidara üslup uyarısında bulundu /Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı asker cenazesinde uğradığı saldırı hakkında konuştu.

Yaşanan saldırısının siyasette kullanılan üslubun sonucu olduğunu savunan Karamollaoğlu, “Türkiye’de muhalefetin tamamının medya algısı ile şeytanlaştırılmaya çalışılmasının bir sonucudur. Yaşanan bu hadise hepimizi derinden üzmüştür. Esas olan bu tür bir hadisenin bir daha yaşanmaması için herkes üzerine düşeni yapmalıdır” dedi.

Hükümete bazı önerilerde bulunan Saadet lideri, "İktidar kullandığı dili mutlaka değiştirmeli, yumuşatmalıdır. Cumhurbaşkanı bütün siyasi parti liderleri ile görüşmelidir. Ülkemizde el birliği ile bir Milli İttifak anlayışı oluşturulmalıdır” şeklinde konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"MHP, bir siyasi partiye yakışır tavır sergilemeli" 

Karamollaoğlu, MHP’den “iktidar ortağı” diye bahsederek, “Bir siyasi partiye yakışır tavır sergilemelidir” ifadelerini kullandı.

16 Nisan referandumunun ardından uygulamaya geçen Başkanlık sistemi ile TBMM’nin etkisini büyük ölçüde kaybettiğini öne süren Karamollaoğlu, bu durumun oluşturduğu handikapların bugün açık bir şekilde görüldüğünü savundu.

“Buradan bugün Türkiye’mizde bir beka sorunu olduğunu söyleyenlere sesleniyorum” diyen Karamollaoğlu şunları söyledi:

“Madem ülkemiz bir tehlike ve beka sorunu ile karşı karşıya işte bundan kurtulmanın formülü; kucaklaşma ve birlik olabilme ruhunu yeniden inşa etmektir. Bu ülkenin insanlarını ayırt etmeden, Türkü, Kürtü, Lazı, Çerkezi, sağcısı, solcusu, muhafazakarı, milliyetçisi, kucaklaşmalı, bir araya gelebilmelidir. Farklılıkları zenginlik olarak görmelidir o zaman sorunlarımızın çözüldüğüne hep birlikte şahit oluruz. Ama siz toplumun yarısını hain, zillet gibi ifadelerle tavsif etmeye kalkarsanız ülkemize en büyük zararı siz vermiş olursunuz”

23 Nisan’da yapılan bir televizyon yayınında bir çocuğun “Almanya’da okumak ve Alman vatandaşlığına geçmek” şeklinde hayal kurduğunu söylemesine de değinen Karamollaoğlu, “Bu kızımızın verdiği cevap dahi ülkemizin içinde bulunduğu durumu anlatmaya tek başına yeter de artar bile. Ülke olarak burada sayamadığım nice problemlerle karşı karşıyayız. Hepimiz biran önce ülkemizin gündemine odaklanmalıyız. Bunun için de tekrar ediyorum birlik ve beraberlik atmosferinin tesis edilmesi en önemli şarttır” dedi.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU