Süleyman Soylu: AYM Başkanımız Polis Akademisi Başkanıydı, aldığı öğrencilerin yüzde 41'ini ben ihraç ettim

İçişleri Bakanı Soylu, "Karşı karşıya kaldığımız noktayı ifade etmeliyiz; ben de kendi üslubumla bunu ifade etmeye çalıştım" dedi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha önce hedef aldığı Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) ilişkin açıklamalarda bulunurken, "Anayasa Mahkemesi ile kişisel bir sorunumuz olamaz. Bir AYM üyesinin bisikletini gösterip, Anayasa'nın 138. maddesini ortaya koyup, sadece PR üzerinden tweet atması son derece sakil bir davranıştır. Ben görünce, bir reaksiyon ortaya koymuşum, eleştirme hakkı her zaman var. AYM içerisinde bulunan arkadaşlar, üyeler karşı oy yazmıyorlar mı? Öyle bir hava oluşturuluyor ki, biz buna müdahale etmişiz de, bir şey söylemişiz de, bu da Anayasa'sa aykırı gelmiş" dedi.

Soylu, AYM'ye yönelik yaptığı ve tartışmalara neden olan "Ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım" açıklamalarına ilişkin konuşurken, "Devletin tepesinde böyle bir sorunu kabul edebilmesi doğru değil. Hepimiz ülke için çalışıyoruz. Karşı karşıya kaldığımız noktayı ifade etmeliyiz. Ben de kendi üslubumla bunu ifade etmeye çalıştım" ifadesini kullandı.

AYM'nin verdiği kararları sayan ve eleştiren Soylu, "Güvenlik özgürlük için vardır. Ne yapacağız hapishanede güvenli hale geldikten sonra. Kamu güvenliğini sağlamamızın yegane sebebi hukuka riayet etmek ve özgürlüğü sağlayabilmek" şeklinde konuştu. AYM'nin Can Dündar'la ilgili verdiği hak ihlali kararını da hatırlatan Soylu, "Can Dündar'ı AYM bıraktı. Daha demin tweet atmış "Süleyman Soylu polis devletinin temsilcisidir". Nereden çıktı ya? Özgürlüğü savunmaya çalışan, hukuk devletini savunmaya çalışan taraf biziz" dedi.

AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın Polis Akademisi Başkanı olduğu dönemde aldığı öğrencilerin yüzde 41'ini kendisinin ihraç ettiğini söyleyen Soylu, "Ben bilerek aldı şöyle yaptı, böyle yaptı demiyorum" diye ekledi. AYM'nin 'ilmin kibrine' kapıldığını öne süren Soylu, "FETÖ'cü üyelerin 2 yıldan fazla ceza almalarını engellediler. Madur olan kim? Bir paşa. Şimdi nerede, dağlardan mücadele ediyor. Bizim okuma yazmamız yok doğru, biz çiftçiyiz zaten, biz bilmeyiz" ifadesini kullandı.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU