Fatih Terim'den transfer açıklaması: Galatasaray artık yüksek rakamlara oyuncu alabilecek durumda değil

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Hajduk Split maçı öncesi gündeme dair açıklamalarda bulundu

Fatih Terim / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda yarın Hırvatistan temsilcisi Hajduk Split ile karşı karşıya gelecek.

Karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sarı-kırmızılı takımın gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Geçen sezon pandemi öncesi ve sonrası çok farklı iki takım olduklarını dile getiren Terim, "İlk defa hep birlikte olarak bir hazırlık dönemi geçirdik. O yüzden ilk yarıları çok düşük koşu mesafeleri ile bitirdiğimiz maçlar oldu. Bundan dolayı kendi adıma çok üzülmüştüm. Hayatım boyunca Türkiye'ye kazanan oyun modelini getirmek için çok uğraştım. Benim için kabul edilebilir bir şey değildi. O yüzden ocak ayını hedef göstermiştim hep geçen sene. Ocak ayından sonra pandemiye kadar hemen hemen her istatistikte birinci sıradaydık. Daha sonra pandemiye yakalandık" şeklinde konuştu.

Pandemi sonrası ideal oyunlarına geri dönemediklerini kaydeden Terim, şunları kaydetti:

Ara sonrası oynadığımız ilk oyunda yapılanlar bizi etkiledi. 15-20 saniye ofsaytın oynatılması, Muslera'nın ayağının kırılması, üstüne Andone'nin ayağının kırılması. Altından kalkamadık o sürecin. Serimizi ondan sonra sürdüremedik. Ondan sonra da zaten çok kolay da değildi... 

"Biz Galatasaray'ız ama bir refleksimiz olmalı"

Deneyimli teknik adam, Galatasaraylıların bilmesi gereken birçok konu olduğunu belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:

Konu, transfer yapma ihtimalimizin çok düşük olması. Zaten satmadan da alamıyoruz. Bunu da bilerek başladık zaten. Aldığımızdan fazlasını satmışız, şampiyon olmuşuz, kara geçmişiz. Kulübümüzün bunun altından kalkabilmesi için birçok elementin bir araya gelmesi gerekiyor. Gelmesi de çok zor. Böyle baktığımızda da herkes 'Niye orta saha yok, niye o yok?' diye soruyor. Zamanında halledemedik, halledemiyoruz. Biz Galatasaray'ız ama bir refleskimiz olmalı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Büyük transferler hiç kolay değil" 

Ellerindeki kadroyla en iyisini yapmaya çalışacaklarını söyleyen tecrübeli teknik adam, "Şunu herkes bilmeli ki büyük transferler hiç kolay değil. Galatasaray Teknik Direktörü olarak bunu söylüyorum ama Türkiye'deki aşağı yukarı her kulübün böyle olduğunu düşünüyorum. Yönetiminde işi zor. Alırsanız neden aldınız, almazsanız neden almadınız eleştirileri oluyor. Ekim'e kadar alabileceğimiz ne varsa alırız ama ben bu işin açıkçası çok da kolay düzeleceğine inanmıyorum" görüşünü savundu.

"Transfer listemi herkes öğrendi"

Sezon başında transfer listesini verdiği aktaran Terim, isimlerin sızmasıyla ilgili şu eleştiriyi yaptı:

Zaten daha sonra herkes öğrendi o listeyi. Maalesef şu ana kadar satma konusunda başarılı olamadık hepimiz. Dolayısıyla almak da zorlaştı. Omar ile ilgili 1 sene önceden bir tasarrufumuz vardı, o da sözünde duran bir oyuncuymuş, geldi ve attı imzasını.

"Artık yüksek rakamlara oyuncu alacak durumda değiliz"

"Benim bir isteğim oldu, mümkünse kiralık oyunculardan uzaklaşalım dedik ve öyle oldu" diyen Terim, sarı-kırmızılı ekibin bundan sonraki süreçte yapabileceği transferleri şöyle açıkladı:

Şu anda bir kiralık oyuncumuz var. Galatasaray artık yüksek rakamlara oyuncu alabilecek durumda değil. Abdurrahim bey doğru söylemiş. Alacak da var, satılacak da var. Alıp yetiştirip büyük rakamlara satabilirsek ve hedeflere ulaşabilirsek büyük iş yapılmış olur. Altyapıya ayrı bir özen bir itina göstermeliyiz. 11 milyon euroya satılan Ozan'ın antrenörlerinin maaşı çok düşük. Öz kaynak diyoruz ama dört dörtlük olmalı öz kaynağımız.

"Taraftarsız bir Galatasaray'ı düşünmek mümkün değil"

Galatasaray'ın taraftarsız oynamaya alışmasının mümkün olmadığını aktaran Terim, "Taraftarsız bir Galatasaray'ı düşünmek mümkün değil. Neftçi ve Başakşehir'i yenmişiz, şimdi düşünsenize yarın Ali Sami Yen nasıl olur... Ne tadı var, ne tuzu var. Rabbim inşallah bir an evvel şu pandemi belasından tüm dünyayı kurtarır" temennisinde bulundu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU