Kalaşnikof akıllı telefonlara uyumlu tüfeği piyasaya sürüyor

Rus silah üreticisinin, görücüye çıkardığı ilk akıllı tüfeği 2021 başında satışa sunması bekleniyor

Silahın namlusu 71 santimetre uzunluğunda (Pavel Kuzmichev)

Yapılan her türlü hareketi kaydedip bu bilgileri akıllı telefona gönderen bir tüfek için harekete geçen Rus Kalaşnikof Concern silah şirketi, MP-155 Ultima'yı piyasaya sürmeye hazırlanıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ağustos sonunda Moskova civarında düzenlenen Army 2020 savunma fuarında görücüye çıkan akıllı tüfeğin dipçiğinde gömülü elektronik beyin, namlusunda da kamera yer alıyor. Video oyunlarındaki silahlara benzeyen tüfekte Wi-Fi, Bluetooth ve kronometre gibi özellikler de bulunuyor. 

Şirket, yaptığı açıklamada tüfeğin "silah dünyasına girmek isteyen yeni kullanıcılar için tasarlanmış, zarif ve modaya uygun" olduğu belirtildi. Moskova yönetimine bağlı haber sitesi Russia Beyond'sa yaptığı haberde silahın üzerindeki ekranların dikkat dağıtarak amatörler dışında herkesi rahatsız edeceğini öne sürdü. 

Pek çok dilde yayın yapan site, MP-155 Ultima'nın şu düşüncelere yol açtığını da bildirdi:

Bu akıllı silah, küçük silahlar teknolojisinin geleceğine yönelik ilk adım mahiyetinde. Taramalı tüfeğe bağlı bir bilgisayarın savaş sahasındaki durumu analiz ederek düşmana nişan alacağı ve askere ateş açıp açmama kararını vereceği günler çok uzak değil.

Daha çok haftasonu doğaya çıkarak rahatlamak isteyenlere yönelik tasarlanan silahın şimdilik böyle bir özelliği yok. 
 

v2.jpg
2021'in ilk ayında satışa sunulacağı açıklanan silahın fiyatının 1400 ABD Doları (yaklaşık 10 bin 500 Türk lirası) civarında olması bekleniyor (Pavel Kuzmichev)​​​​


Silah, kamerasıyla kaydettiği görüntüleri eşzamanlı olarak akıllı telefona gönderiyor. Ayrıca nasıl ateş edildiği ve kaç hedefin vurulduğuyla ilgili detaylar da aynı şekilde aktarılıyor.

GPS ve pusula özelliği silahın nerede olduğunu gösterirken, MP-155 Ultima'nın şarjı USB girişiyle sağlanabiliyor. 


Independent Türkçe, Russia Beyond

DAHA FAZLA HABER OKU