Üst düzey ifşaat: Trump "Koronavirüs sayesinde iğrenç insanlarla tokalaşmak zorunda kalmıyorum" dedi

Trump'ın gerçekte kendisinden başka hiç kimseyi düşünmediğini belirten Troye, başkanlık seçimlerinde Biden'a oy vereceğini söyledi

Eskiden Pence'in ekibinde yer alan Troye, yönetimin süreci yönetme şekline tepki olarak görevini bırakmıştı (Olivia Troye/YouTube)

ABD Başkanı Donald Trump koronavirüs (Kovid-19) pandemisini "halkı paniğe sevk etmemek için" bilerek hafife aldığı yönündeki ifşaatın ardından bu kez yardımcısının ekibinden önemli bir ismin itiraflarıyla gündem oldu.

Başkan Yardımcısı Mike Pence'in koronavirüs görev gücünde üst düzey yardımcılığını yapmış olan Olivia Troye, Washington Post gazetesine verdiği bir röportajda ve paylaştığı videoda Trump'ın salgınla mücadele şeklini yerden yere vurdu.

Geçmişte Pence'in iç güvenlik ve terörle mücadele konusunda da danışmanlığını yapan Troye, yönetimin koronavirüsle mücadelesinde önemli isimlerden biriydi.

Koronavirüs görev gücünün Amerikan halkını korumak için sarf ettiği çabaların Trump tarafından bilfiil baltalandığını söyleyen Troye, Başkan'ın önceliğinin pandemiyle mücadele değil, "ekonomi ve yeniden seçilme" olduğunu ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Paylaştığı videoda Troye, dahil olduğu birime dair bir toplantıda yaşadıklarını aktarırken Başkan'ın "Bu koronavirüs iyi bir şey olabilir. İnsanlarla el sıkışmayı sevmiyorum. Bu iğrenç insanlarla el sıkışmak zorunda değilim" dediğini belirtti ve "Bu iğrenç insanlar, kendisinin önemsediğini iddia ettikleriyle aynı insanlar. Bunlar hâlâ onun mitinglerine giden insanlar, onun kim olduğuna dair inancı tam olan insanlar" diye ekledi.

Trump'ın Amerikan halkının güvenliğine yönelik çalışmaları engelleme çabaları sonrası ağustos ayında görevini bıraktığını anlatan Troye, "Gerçek şu ki o (Trump) kendisinden başka hiç kimseyi gerçekten önemsemez" dedi.

Bir zamanlar Pence'in ekibinde üst kademede yer alan Troye ayrıca, yönetimin salgına müdahale şeklinin insanların canına mal olduğunu ve Trump'ın Beyaz Saray'ında edindiği tecrübeler nedeniyle kasım ayında yapılacak seçimlerde Demokrat aday Joe Biden'a oy vereceğini ifade etti.

Troye röportajda, "Başkan'ın söyleminin ve kendi yönetiminde işini yapmaya çalışan insanlara yönelik kendi saldırılarının yanı sıra virüs hakkındaki yanlış anlatıların ve doğru olmayan bilgilerin paylaşılması, verilen mücadeleyi başarısız kıldı"  ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, Washington Post, Business Insider

DAHA FAZLA HABER OKU