ABD'deki protesto gösterileri nedeniyle Trump, okullarda "vatansever eğitim" için kararname imzalayacak

Ülkedeki sokak gösterilerine ilişkin konuşan Trump, "Sol kanat isyan ve isyan, on yıllardır okullarımızda etkin olan sol kanadın beyin yıkamasının bir sonucudur" dedi

Fotoğraf: AA

ABD Başkanı Donald Trump,  başkent Washington DC'de düzenlenen "Beyaz Saray Amerikan Tarihi Konferansı"nda bir konuşma yaptı.

Pennsylvania'ya bağlı Philadelphia kentinde 1787 yıl önce bugün Amerikan yasasının imzalandığını anımsatan Trump, son günlerde ülkede gerçekleşensokak gösterilerine ilişkinde değerlerndirmelerde bulundu.

Trump, "Biz bugün burada toplanmışken, radikal bir hareket bize miras bırakılmış değerlerimizi yıkmaya çalışıyor" dedi.

Ülkesinde sol kesimin, polis başta olmak üzere güvenlik güçlerine karşı şiddet içerikli bir savaş açtığını öne süren Trump, "Zorbalığa asla boyun eğmeyeceğimizi ilan etmek için bugün buradayız. Tarihimizi ve ülkemizi, her renkten, etnik kökenden, dinden ve mezhepten insan için geri kazanacağız" ifadelerini kullandı.

"Sol kanat okullarda beyin yıkıyor"

Okullardaki eğitime ilişkin de eleştiriler yönelten Trump, "Sol kanat isyan ve isyan, on yıllardır okullarımızda etkin olan sol kanadın beyin yıkamasının bir sonucudur" ifadesini kullandı. 

Trump, ailelerin okullarda ülke hakkında "yalan söylenmesinden" rahatsız olduğunu aktararak, "Birazdan okullarımızda vatansever bir eğitimin desteklenmesine yönelik ulusal bir komisyonun kurulması için başkanlık kararnamesi imzalayacağım. Bu komisyonun ismi 1776 Komisyonu olacak." bilgisini paylaştı. 

Başkan Trump, konuşmasını tamamladıktan sonra sözünü ettiği Başkanlık Kararnamesi'ni de imzaladı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU