Avengers: Endgame'in sonundaki savaş sahnesinde büyük bir hata daha bulundu

İzleyenlerin tüylerini ürperten sahnede daha önce de hatalar tespit edilmişti

Daha önce de pek çok mantık hatası hayranların dikkatinden kaçmamıştı (Marvel)

Avengers: Endgame, Marvel Sinematik Evreni’nde heybetli bir sonla Sonsuzluk Destanı’nı nihayete erdirmişti. Ancak hayranlar her ne kadar filmi tatmin edici bulsa da, filme daha sonra tekrar döndüklerinde son savaş sahnesinde birçok önemli kusurun olduğunu fark etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İster Thanos’un parmaklarının avucunun içinden geçmesi, isterse de yanlış yerleştirilmiş bir Sonsuzluk Taşı olsun Endgame gibi gişe rekorları kıran bir yapımda bile bilgisayarla üretilen görüntülerde hatalar neredeyse kaçınılmazdır. 

Avengers: Endgame açısından hem ekranda hem de arka planda o kadar çok şey oluyor ki filmin sürekliliğini zedeleyecek bazı teknik hatalar ikinci veya üçüncü izleyişte hemen göze çarpıyor. Ya da tersinden bu hataları ilk seferde görmemiş olmak epey şaşırtıcı geliyor. 

We Got This Covered'ın haberine göre keskin dikkate sahip hayranlardan biri filmin doruk noktasına ulaştığı sahnede başka bir büyük kusur daha fark etti. 

Hatırlanacağı üzere büyük üçlü Thanos’la savaşırken onu mağlup etmekte başarısız olur ve Kaptan Amerika, Mjölnir’i kaldırarak Mad Titan’ın üzerine tek başına gider. Yine de birkaç darbenin ardından Thanos, Steve’i bir kez daha alt eder ve kalkanını parçalara ayırır. 

 

 

Doktor Strange daha sonra kalan Yenilmezler’i ölüler dünyasından dönüş yapan herkesle güçlendirir. Avengers: Sonsuzluk Savaşı (Avengers: Infinity War) sırasında Thor’un Wakanda’ya gelişini bile gölgede bırakacak kadar destansı ve ürpertici bir andı bu. 

Ancak geniş çekimlerden birinde Kaptan Amerika’nın kalkanı hala sağlam görünüyor. 

 

marvel.jpeg
Kaptan Amerika'nın kalkanı sağlam görünüyor (Marvel)

 

Yeterince dikkatli bakılmadığında çekimleri kaçırmak çok olasıdır ve bu yüzden de kurgu odasında fark edilmemiş ve beyaz perdeye yansımış görünüyor.

Avengers: Endgame’in finalinde buna benzer pek çok hata bulunuyor. 

 

Independent Türkçe, We Got This Covered

DAHA FAZLA HABER OKU