Ahmet Ağaoğlu'ndan Sörloth açıklaması: Gitmek isteyene hemen 'Tamam' diyemeyiz

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, milli maç arasından sonra takıma katılmayan Alexander Sörloth'un geleceği hakkında konuştu

Alexander Sörloth, geçen sezon başında Crystal Palace'tan kiralanmıştı / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'un başkanı Ahmet Ağaoğlu, Fanatik gazetesine yaptığı açıklamada, takımın Norveçli yıldız futbolcusu Alexander Sörloth ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Milli takım arasından sonra Trabzon'a dönmeyen Sörloth için şöyle konuştu:

Sörloth gitmek istiyor. Ama gitmek isteyen her oyuncuya, hemen 'Tamam' diyeceğiz diye bir dünya yok.

Transfer konusunda kulübün çıkarlarını önemsediklerini dile getiren Ahmet Ağaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Yüzde 50 (Trabzonspor), yüzde 50 (Crystal Palace) alacağız. Tekifler 20 milyon seviyesinde. Öyle 25’ler, 30’lar henüz yok. Biz 15 milyon euro alalım istiyoruz, 15’er kalsın yani. Bu takımın transferde şöyle bir özelliği var; yetiştirir satar, geliştirir satar. Aldığı oyuncuyla para batırmaz. Sörloth’u aldığımızda küfür ediyorlardı bize. Ne oldu? Trabzonspor forvetsiz mi kalacak? Mümkün mü böyle bir şey.

"Fenerbahçenin geliri bizimkinin 5 katı"

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, TFF tarafından kulüpler için belirlenen transfer limitinde Trabzonspor'un 152 milyon lira limiti olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

'Fenerbahçe nasıl yapıyor, siz yapamıyorsunuz' diyorlar. Onların geliri bizimkinin 5 katı. Bankalar Birliği anlaşmasıyla ilgili görüşüyoruz. O konunun netleşmesini bekliyoruz. Bunu söyleyebilirim. Elimizden gidenler olacak. Da Costa gibi. İhtiyaçları biliyoruz. Geç veya erken, bu takviyeleri gerçekleştireceğiz. Benim için önemli olan şu, aldığım adama hemen lisans çıkartmak ve onu oynatabilmek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Norveçli golcü Sörloth, UEFA Uluslar B Ligi'nde Kuzey İrlanda ile oynanan maçın ardından Trabzon'a dönmemişti.

Bordo-mavili kulüp, yıldız futbolcunun 8 Eylül Salı günü Trabzon'da olması gerektiğini belirtmişti. Sörloth ise Kovid-19 testi yaptırdığı gerekçesiyle 11 Eylül'de şehre ineceğini kulübe iletmişti.

Trabzonspor, 12 Eylül'de yaptığı açıklamada Sörloth'un şehre dönmediğini belirterek, şu açıklamayı yapmıştı:

Futbolcumuz Alexander Sorloth için RB Leipzig Kulübü'nden resmi transfer teklifi gelmiş olup, yönetim kurulumuz tarafından kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda bu teklif değerlendirilmektedir.

Bugün itibariyle henüz Trabzon’a gelmeyen futbolcumuz için noter tespiti yapılmış olup kulübümüzün disiplin talimatındaki ilgili maddeler yürürlüğe girmiştir.

 

 

Norveç, UEFA Uluslar B Ligi'nde karşılaştığı Kuzey İrlanda'yı 5-1 mağlup etmiş, Alexander Sörloth 47. dakikada takımının dördüncü golünü kaydetmişti.

Sörloth'un ismi Leipzig'in yanı sıra Tottenham Hotspur ile de anılıyor.

 

Independent Türkçe, Fanatik

DAHA FAZLA HABER OKU